Emine Erdoğan, Hakkarili çocuklarla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Vatanımız evimizdir. Onu hep birlikte koruyacağız inşallah. Tek devlet, tek bayrak, tek vatan ve tek millet şuuruyla hareket edersek, birlik ve bütünlüğümüzü kimse bozamaz. Teröristleri sevindirmeyelim, teröre fırsat vermeyelim." dedi.

Emine Erdoğan, Hakkarili çocuklarla buluştu

Emine Erdoğan, İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonu ile gerçekleştirilen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında, Hakkari'den gelen çocuklarla Miniatürk'te buluştu.

Çocuklara seslenen Erdoğan, konuşmasına "Ülkemizin en güzel köşelerinden biri olan Hakkari'den İstanbul'a hoş geldiniz. Umuyorum ki, burada güzel zamanlar geçirirsiniz. Sizin bu ziyaretiniz, Türkiye'nin kucaklaşmasıdır, Doğu ile Batı'nın buluşmasıdır." diye başladı.

"Biz Anadoluyuz' projesi çerçevesinde, bir kardeşlik köprüsünden geçerek buralara geliyorsunuz." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Devletimiz, ülkemizin doğusu ile batısı arasında hiçbir ayrım yapmaksızın bütün çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama gayreti içindedir. Hava yolunu halkın yolu yaparak, İstanbul'u, Ankara'yı, İzmir'i size daha yakın hale getirmiştir. Aynı şekilde Devletimiz, batı illerimizden gençleri, medeniyetin doğduğu topraklara götürmek kararlılığındadır. İnşallah gün gelecek, sizler de batı illerinden gelen kardeşlerinizi misafir edeceksiniz."

Emine Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kıymetli gençler, sizler, medeniyetlerin beşiği bir bölgede yaşıyorsunuz. Sümerlere, Babillilere kadar uzanan tarihi bir birikime sahipsiniz. Dünyada böylesi bir şansa başka kimse sahip değil. İnsanlığın binlerce yıllık birikimi sizin bastığınız topraklardır. Şehrinizin sokaklarında yürürken bu öz güvenle, bu farkındalıkla yürüyün. Bölgenizdeki terör örgütleri işte tam da bu sebeple orada faaliyetler yapıyor. Bu tarihi zenginliği, o bölgenin asıl sahiplerine, yani sizlere bırakmak istemiyorlar. Bu oyunu sizler bozacaksınız. Sizler Kürt, Türk ayrımı yapmaksızın, kardeşçe toprağınıza sahip çıktıkça kötü emeller asla başarıya ulaşamaz. Vatanımız evimizdir. Onu hep birlikte koruyacağız inşallah. Tek devlet, tek bayrak, tek vatan ve tek millet şuuruyla hareket edersek, birlik ve bütünlüğümüzü kimse bozamaz. Teröristleri sevindirmeyelim, teröre fırsat vermeyelim."

Gençlerin ve çocukların geleceğin teminatı olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Yakın gelecekte, vali, savcı, hakim, öğretmen, milletvekili sizler olacaksınız. İnanıyorum ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni çok güzel mevkilerde temsil edeceksiniz. Varsayalım ki, içinizden Kübra, gün gelecek, Türkiye'mizi bir ülkede büyükelçi olarak temsil edecek. Ya da Faruk, çok başarılı bir avukat olacak. Kendinizi böyle bir geleceğe hazırlayın. Bunun tek yolu ise eğitimdir, çok çalışmaktır, kitap okumaktır. Kitap, sizin yaşınızdaki gençlerin en büyük dostu olmalıdır. Ölçülü kullandığınız takdirde, teknoloji de size yeni kapılar açar. Yeter ki, siz onu kullanın, o sizi değil." ifadelerini kullandı.

Emine Erdoğan, öğrencilerin vakitlerini çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Her yeni gün, elinizdeki bir altın hükmündedir. Bunu çoğaltmak da, bozuk para gibi harcamak da sizin elinizde. Kendinizi faydalı işlere, eğitime adayarak en karlı yatırımı yapın. Geleceğinizi çalmak isteyen tüm tuzaklara karşı çok dikkatli olun. Hepiniz sanatın bir dalı ile mutlaka ilgilenin. Sanat size güzelliğin farkına varmayı öğretir. İnceliği, nezaketi, zarafeti öğretir, duygularınızı daha iyi ifade etme becerisi kazandırır. Hangi alanda kabiliyetiniz varsa ona yönelin. Edebiyat, müzik, sinema ya da resim, hangisi ruhunuza daha çok hitap ediyorsa o alanda kendinizi geliştirin."

- "Zihinlerinize de kalbinize de pas tutturmayın"

 İşleyen demirin pas tutmayacağını dile getiren Erdoğan, "Zihinlerinize de kalbinize de pas tutturmayın, aynı zamanda sporla bedeninizi koruyun. Beden bize Allah’ın emanetidir. Yaratıcı bize mükemmel işleyen bir beden vermiş. Onun dengesini bozmadan sağlıklı bir yaşam sürmek için, doğru beslenmeli ve spor yapmalıyız. Spor insanın hayatına disiplin getirir, hedef koymanıza, başarının lezzetini tatmanıza imkan sağlar." diye konuştu.

Başarmanın çok güzel bir duygu olduğunu, insanlığa saygınlık kazandırdığını ve itibar sağladığını aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Buradan bir karar alarak ayrılın. 'Eğitimimi en iyi şekilde tamamlayacak, kendimi zihnen, ruhen ve bedenen geliştireceğim' deyin ve bunu kararlılıkla uygulayın. Ülkemizin geleceği olan sizlerle buluşmaktan büyük bir keyif aldım. Gelecekte sizleri meslek sahibi olmuş, başarılı insanlar olarak görmeyi umut ediyorum. Hakkari'ye bizden selam götürün. Ailelerinize en kalbi sevgilerimi gönderiyorum. Devletinizin daima arkanızda, en sağlam kale olduğunu hiç unutmayın. Bu duygularla her birinizi Allah'a emanet ediyorum. Yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık olsun."

Çocuklarla tek tek ilgilenen Erdoğan, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Emine Erdoğan, çocuklara tablet verirken, onlar da kendisine çiçek takdim etti.

Programa, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve eşi Şeyma Şahin ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun eşi Hamdiye Soylu da katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz