"En güzel hediye İstiklal Marşı"

Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır'da İstiklal Marşı okuyan Hilal'in görüntüsünü Facebook'tan paylaştı. Davutoğlu, "Diyarbakır'da verilen en güzel hediye Kürt kızı Hilal'in okuduğu İstiklal Marşı idi. Hilal'imi gözlerinden öpüyorum" dedi. 7 yaşındaki Kübra Hilal Arslanoğlu, Başbakan’ın kendisini 23 Nisan etkinliklerinde Ankara'ya davet ettiğini söyledi.

DİYARBAKIR-Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki gün gerçekleştirdiği Diyarbakır ziyaretinde İstiklal Marşı'nı okuyan Kübra Hilal'in görüntüsünü sosyal medya hesabı Facebook'tan paylaştı.

HİLAL'İMİ GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM

Eşi Sare Davutoğlu ve bazı bakanlarla önceki gün Diyarbakır'da temaslarda bulunan Davutoğlu, AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinde bir sürprizle karşılaştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu, "Sayın Başbakanım, ben Kürt kızı Kübra Hilal. Diyarbekirimize hoşgeldiniz" sözleriyle selamlayan küçük kız çocuğu, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okudu. Başbakan Davutoğlu, İstiklal Marşı'nı okuyan Hilal'i kucağına alarak öptükten sonra minik kıza hediye verdi.

Facebook hesabından görüntüleri paylaşan Başbakan Davutoğlu, "Diyarbakır'da verilen en güzel hediye Kürt kızı Hilal'in okuduğu İstiklal Marşı idi. Hilal'imi gözlerinden öpüyorum. Ailesini de gönülden tebrik ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

23 NİSANDA ANKARA GİDECEK

7 yaşındaki Kübra Hilal Arslanoğlu, Başbakan’ın kendisini 23 Nisan etkinliklerinde Ankara'ya davet ettiğini söyledi.  Arslanoğlu, şiiri okurken heyecanlandığını kaydederek, "Başbakan bana İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra aferin dedi ve 23 Nisan’dan beni Ankara’ya davet etti. Başbakan’ı çok seviyorum ve 23 Nisan’da Ankara’ya gideceğim. Büyüyünce bilim insanı olacağım" dedi.

Kübra'nın babası Abdülkadir Arslanoğlu ise, kızının daha 7 yaşında İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezberlediğini dile getirdi. Bunun kendileri için büyük bir iftihar kaynağı olduğunu aktaran baba Arslanoğlu, "Kızımın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanında İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını da okuması beni gururlandırdı. Bu beni çok mutlu etti" diye konuştu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz