Erdoğan: Afrin olayını çözeceğiz İdlib'i aynı şekilde çözeceğiz

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Bölgemizde yaşanan insani krizlerin bir ucu gelip ülkemize dayandı dayandırıldı. Şartların normale dönmesi için çok bekledik.

Erdoğan: Afrin olayını çözeceğiz İdlib'i aynı şekilde çözeceğiz

Fakat, İslam adına Müslümanları katleden bir terör örgütü bahane edilerek bir başka terör örgütünün bölgemizde palazlandırıldığını görünce artık daha fazla bekleme imkanımız kalmadı. Afrin olayını çözeceğiz İdlib'i aynı şekilde çözeceğiz. Mülteci kardeşlerimiz tekrar kendi topraklarına evlerine dönsün istiyoruz. 3,5 milyonu herhalde burada ilanihaye saklayacak halimiz yok. Onlar da zaten kendi topraklarına dönmek istiyor. Bir kısmı burada kalabilir o ayrı bir konu. Irak'ın kuzeyinde sahnelenen oyunu Tahran ve Bağdat yönetimleri ile birlikte bozduk. Tamamen kendi inisiyatifimizle Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Operasyonu'nun düğmesine bastık" dedi.

HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 45. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu.

"TÜRKİYE HER ALANDA BÜYÜDÜKÇE ÖNÜMÜZE ÇIKAN SORUNLARIN ÇAPI DA ARTIYOR"

Erdoğan, "2019 yılındaki muhtarlık seçimleri her zamankinden çok daha farklı geçecektir. Muhtarlık kurumunun itibarının ve gücünün artmasına paralel bir şekilde bu görevlere daha çok kişi talip olacak rekabet de kaliteyi yükseltecektir. Türkiye her alanda büyüdükçe önümüze çıkan sorunların çapı da artıyor. Kimsenin Türkiye'de kriz çıkarmak için uğraşmasına gerek yoktu çünkü biz kendimize yeteri kadar krizi musallat edebiliyorduk. Altın yıllarımız heba olup gitti. Geçtiğimiz 15 yılda tüm saldırılara rağmen kurduğumuz güven ve istikrar sayesinde bu kısır döngüyü kırmayı başardık" diye konuştu.

"AFRİN OLAYINI ÇÖZECEĞİZ İDLİB'İ AYNI ŞEKİLDE ÇÖZECEĞİZ"

Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Fırat Kalkanı Harekatı ile DEAŞ ve bölücü terör örgütüne karşı ilk fiili müdahalemizi başlattık. 3 bine yakın DEAŞ'lıyı derdest ettik. Rai, Cerablus, El Bab, 2 bin kilometre karelik bu alanı kontrolümüz altına aldık. 135 bin Türkiye'deki Suriye'den gelen mülteci kardeşlerimizin topraklarına dönmesini sağladık. Oraları imar ettik. Güvenliğini de ÖSO ve bizim askerimiz sağlıyor. Aynısını Afrin'de yapalım istedik. Şu anda Afrin operasyonun arkasında ne var? Afrin olayını çözeceğiz İdlib'i aynı şekilde çözeceğiz. Mülteci kardeşlerimiz tekrar kendi topraklarına evlerine dönsün istiyoruz. 3,5 milyonu herhalde burada ilanihaye saklayacak halimiz yok. Onlar da zaten kendi topraklarına dönmek istiyor. Bir kısmı burada kalabilir o ayrı bir konu.

TAMAMEN KENDİ İNİSİYATİFİMİZLE AFRİN'E YÖNELİK ZEYTİN DALI OPERASYONU'NUN DÜĞMESİNE BASTIK

Irak'ın kuzeyinde sahnelenen oyunu Tahran ve Bağdat yönetimleri ile birlikte bozduk. Tamamen kendi inisiyatifimizle Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Operasyonu'nun düğmesine bastık. Zeytin Dalı Operasyonu derken bu sıradan aklımıza gelip de söylenen bir şey değil. Orada zeytine yemin olsun ki buyuruyor Allahımız. Bu bölge adeta zeytinlerle dayalı döşeli zengin bölgedir. Zeytine yemin olsun ki dedik Allah'ın izniyle bu işi bitireceğiz. Askerlerimiz orada adeta destan yazıyorlar. Genelkurmay Başkanlığı'ndan bu sabah aldığımız rakam 1028 terörist etkisiz hale getirildi."

"SENDEN Mİ ALACAĞIZ İZNİ? BİZE MİLLETİMİZİN EMRİ VAR"

 Erdoğan, "Her türlü olumsuzluğa, alçaklığa, riyakarlığa rağmen bölgeyi adım adım teröristlerden askerimiz, milletimiz, hep beraber temizliyoruz. Bunu Bay Kemal'e rağmen temizliyoruz. Ne diyor beyefendi, 'Afrin'e gitmeyin, fazla içerilere gitmeyin. Senden mi alacağız izni? Bize milletimizin emri var, biz milletimizin talimatını yerine getiriyoruz. Ona kalsa 'Esed ile masaya oturun da bu işi konuşun' diyor. 1 milyon vatandaşını öldüren bir katille biz neyi konuşacağız?" ifadelerini kullandı.

"TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ DENİLEN BU KURULUŞUN TÜRKLÜKLE ALAKASI YOK"

Erdoğan, "Bu ara tweet'ler atıyorlar. Neymiş o, biz 'Türkiye ve Türklük' kavramına karşıymışız. Niye? Türk Tabipleri Birliği'nin isminden 'Türk'ün kaldırılmasını istediğimiz için. Evet istiyoruz. Çünkü Türk Tabipleri Birliği denilen bu kuruluşun Türklükle alakası yok, Türk kavramına da layık olan bir yanı yok. Türkiye Barolar Birliği'nin de Türkiye'ye layık olan hiçbir yanı yok. Bunlar ne hukuku ne de tabipliği, hekimliği kendi saltanatları altına alamazlar. Şimdi çıkarılacak kanunlarla, çıkarılacak Bakanlar Kurulu kararıyla, bu ülkede tüm hukukçular, tüm doktorlar kendi derneklerini, vakıflarını rahatlıkla kurabilecekler ve bunlara da kaynağında para ödemesi diye bir şey yapmayacaklar. Bunların hepsi bitecek. Ondan tutuştular. Şimdi de tweet'ler ile güya yavuz hırsız ev  sahibini bastırır ya bunlar da şimdi ev sahibini bastırmaya kalkıyor. Kullanamayacaksınız artık ne Türk kavramını ne de Türkiye ismini. Onu layık olanlar kullanacak" diye konuştu.

"SİYASETÇİ, GÜYA AYDIN, AKADEMİSYEN, SANATÇI KİSVELİ HERKESE 'YAZIKLAR OLSUN' DİYORUM"

Erdoğan, "Ezan sesi duyulan hiçbir yere yabancı bayrak asılmasın diye mücadele ediyoruz. Bugün ülkemizde hala 'Bizim Afrin'de ne işimiz var?' diyebilen bir zihniyetin olması, kim olduğunu anlıyorsunuz, gerçekten üzüntü vericidir. Sokaktaki vatandaşımızın çok iyi anladığı, çok iyi tespit ettiği, çok iyi gördüğü gerçeği anlayamayan güya siyasetçi, güya aydın, akademisyen, sanatçı kisveli herkese 'yazıklar olsun' diyorum" ifadelerini kullandı.

"BİZİM İÇİN ŞU ANDA SURİYE HALKI ÖNEMLİ. ESED DEĞİL"

Erdoğan, "Bizim için şu anda Suriye halkı önemli. Esed değil. Esed devlet terörü estirmiştir. Bizim derdimiz 3,5 milyon Suriyeli kardeşimizin ' bir an önce evlerimize dönmek istiyoruz' diyen kardeşlerimize evlerine, topraklarına dönmelerini sağlamaktır. Dün bizi lime lime yok ettiklerini sananlara yeniden dirilişin nasıl olduğunu göstermezsek ecdadımıza, evlatlarımıza mahcup oluruz" dedi.

"ŞU ANA KADAR YAPTIKLARIMIZ DAHA ISINMA TURLARI BİLE SAYILMAZ"

Erdoğan, "Şu ana kadar yaptıklarımız daha ısınma turları bile sayılmaz. Asıl büyük hamlelerimizi, ataklarımızı önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğiz. Bu nedenle 2019 kritik bir tarihtir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin resmen ve tüm unsurlarıyla devreye girmesiyle artık bu ülkeye operasyon çekmek öyle kolay olmayacaktır. Herkesin bir hesabı olabilir ama en büyük hesap sahibi Allah'tır. Hedef kızıl elma diyor. Kızıl elma, elma ağacı değil onun anlamı çok ama çok büyük. O gidebileceğin noktanın sonsuzudur gidersin bitmez. Yol sonsuza dek devam eder. Bizim Mehmetçiğimizden daha imanlı inançlı bir asker dünyada var mı? Şahsen ben görmedim duymadım. Suriye sınırımızın tamamını teröristlerden arındıracağız. Irak'tan bize yönelen terör tehdidini ortadan kaldırana kadar orada da ne gerekiyorsa yapacağız. Sınırlarımız içinde sonuncu terörist de imha edilene kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Ülke savunması için her türlü projeyi hayata geçireceğiz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz