Görüş Bildir

Erdoğan: Biz bu millete hizmetkar olmaya geldik

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Şehir Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, "Eminim, şehir hastanelerimizden de en çok yine istemeyenler istifade edecek. Varsın istifade etsinler. Bizim bu noktada derdimiz, sıkıntımız yok. Zira biz, bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik" dedi.

Erdoğan: Biz bu millete hizmetkar olmaya geldik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise tüm birimleri tek seferde inşa edilen 3'üncü büyük hastanesi olan Ankara Şehir Hastanesi'nin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan, Ankara Şehir Hastanesi’nin inşasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, bütün sağlık çalışanlarının '14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı. Sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların asla affedilir olmayacağını vurgulayan Erdoğan, "Sağlık çalışanlarımıza saldıranlar, aslında doğrudan kendi canlarına, kendi canları kadar kıymet verdikleri yakınlarına saldırdıklarının farkında değil. Biz sağlık çalışanlarımızın sıkıntılarını çözmek için her türlü gayreti gösterdik, gösteriyoruz. Son olarak polislerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte hemşirelerimizin de 3 bin 600 ek gösterge meselesini söz verdiğimiz şekilde çözeceğimizi ifade etmek istiyorum. Seçimden sonra ele alacağımızı konulardan biri de budur" diye konuştu.

'2005 YILINDAN İTİBAREN ADIM ATMAYA BAŞLADIK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastaneleri her şeyiyle modernleştirdiklerini belirterek, AK Parti iktidarında toplam bin 282 yeni hastane inşa edildiğini, sağlık çalışanlarının sayısının ise 1 milyon 17 bine yükseltildiğini söyledi. Erdoğan, "Hedefimiz hangi şikayetle olursa olsun, şehir hastanesi alanına giren vatandaşımızın başka hiçbir yere gitme ihtiyacı duymadan, tüm teşhis ve tedavisinin burada yapılmasıydı. Böylece hem hastalarımızın teşhis ve tedavi kurumların geçirecekleri zaman azalacak hem sağlık hizmetleri birbirlerini tamamlayacak şekilde sunulacak hem de hizmet kalitesi artacaktı. Bu işin sadece kamu imkanları ve çalışma tarzıyla hayata geçirilmesinin zorluğunu gördüğümüz için özel sektörü devreye almaya karar verdik. Bununla ilgili ilk adımları 2005 yılından itibaren atmaya başladık. Sağlık Bakanlığı bünyesinde 2007 yılında kamu- özel ortaklığı çalışmalarını yürütecek birimi kurduk" dedi.

Şehir hastanelerinin, yüzde 90'a varan doluluk ve memnuniyet oranıyla vatandaş tarafından benimsendiğini kaydeden Erdoğan, "Bu hastanelerimizin bir başka önemli özelliği de çağımızın en yaygın ve ölümcül hastalığı haline gelen kanser tedavisinde açtığı çığırdır. Kanser tedavileri bu hastanelerimizde yerli ve milli çözümler sayesinde hem en ileri yöntemlerle hem de en uygun maliyetle gerçekleştiriliyor" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi