Görüş Bildir

Erdoğan: Daha ağır bedeller ödeyecekler

Erdoğan "Bunlar yanlarına kalmayacak, daha ağır bedeller ödeyecekler" dedi ve ekledi: Bizi bunlarla korkutmayı falan hedefliyorlarsa, biz öyle korkup meydanı bu alçaklara, bu kahpelere bırakacak kadar alçalmadık.

Erdoğan: Daha ağır bedeller ödeyecekler

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki saldırılarda yaralananları Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ve Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.

Erdoğan, saldırıda şehit olan polis memurları için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde düzenlenen cenaze töreninin ardından Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geçti. Yetkililerden bilgi alan Erdoğan, daha sonra yaralıları gördü. Sonra da Haseki'ye gitti.

Erdoğan ziyaretleri sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"İki tane yoğun bakımda arkadaşımız var. Yoğun bakımdaki arkadaşlarımızın şuurları açık. Şakalaşmaya varıncaya kadar bizimle bunu yapabildiler. Öyle sanıyorum ki yakın zamanda yoğun bakımdan çıkıp odalarına geçebilecekler. Gâzilerimiz toparlanmış vaziyette. Haseki’dekiler geneli itibariyle çok daha bizleri umutlandırdı. Buradakileri ben iyi gördüm. Kendileri de bunu ifade ediyorlar.

İşin geneli itibarıyla baktığımız zaman 38 şehidimiz var, 155 yaralı söz konusu fakat burada üzerinde duracağımız en önemli konu; bu terör belasıyla, bununla mücadelede milletimin, halkımın sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğimizden şüphesi olmasın.

Eğer bizi bunlarla korkutmayı falan hedefliyorlarsa, biz öyle korkup meydanı bu alçaklara, bu kahpelere bırakacak kadar alçalmadık. Biz bu yola çıkarken kefenlerimizi giyerek çıktık. Biz şehadet makamına ermeyi şereflerin en yücesi olarak kabul etmiş bir inancın, bir düşüncenin mensuplarıyız. Onun için de bundan çekinmek diye bir şey söz konusu değil.

Şunu bilmeleri lâzım ki bunları yanına koymayacağız. Daha ağır bedelleri ödeyecekler, bunu bir defa bilmeleri lâzım."

Saldırıyı kim yaptı?

"Bu konu tabii ki soruşturuluyor ama büyük bir ihtimalle, hemen hemen bölücü PKK terör örgütünün marifeti olduğuna hiç bir tereddütümüz yok. Hangi örgütten gelirse gelsin, insanın canına, birliğe, beraberliğe, kardeşliğe kasteden bütün örgütler bizim için aynı derecede alçaktır, mücadele edilecek gürûhlardır."

"Bütün incelemeler yapılıyor. Nedir ne değildir incelemeler yapıldıktan sonra İçişleri Bakanlığımız daha detay açıklamayı yapacaklardır."

Erdoğan'a ziyaretlerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İstanbul Valisi Vasip Şahin de eşlik etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi