Erdoğan: El Bâb hallolmak üzere

El Bâb bölgesinde yürütülen operasyonun tamamlanmak üzere olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bize dokunan hesabını iyi yapsın, dersini alır. Bini aşkın DEAŞ’lı öldürüldü. Benim Kilis’ime, Gazantep’ime saldıranlarla hesabım var" dedi.

Erdoğan: El Bâb hallolmak üzere

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TSK'nın Suriye'de ÖSO ile birlikte düzenlediği Fırat Kalkanı harekâtı kapsamında şehit haberlerinin geldiği IŞİD'in bulunduğu El Bab'a yönelik operasyonlar hakkında "Bu terör belasını da toprağa gömeceğiz. Kilis’e bomba düşünce 'Neredesin hükümet?' diyorsun, gidince 'Dünyayı biz mi kurtaracağız?' Bunlar ne saf insanlar. Tabii gideceğiz. Boşuna mı biz 'terörden arındırılmış güvenli bölge' diye bir açıklamayı başından beri yaptık. Sabır, sabır, en sonunda ÖSO ile buraya girdik. El Bab hallolmak üzere, milletimizin endişesi olmasın" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki Etki Limanı Yüzer LNG depolama ve gazlaştırma terminali ile Egegaz LNG ilave kapasiteyi hizmete alma törenine katıldı. Tören şehitler için saygı duruşu, İstiklal marşının okunması ve Kuran-ı Kerim okunması ile başladı.

Törende konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2002 yılında 5 ilde doğalgaz olduğunu, 2016 yılında bu sayının 78 ile çıktığını, 2017 yılında Şırnak, Artvin ve Hakkari'nin doğalgaza kavuşmasıyla Türkiye'de doğalgazın olmadığı ilin kalmayacağını ifade etti.

ELEKTRİK ENERJİSİ GÜCÜMÜZÜ 3 KAT ARTIRDIK

Başbakan Binali Yıldırım, Egegaz sıvılaştırılmış gaz depolama santralinin yüzde 50 artırılarak 16 milyon metreküpten 24 milyon metreküpe çıkarıldığını vurguladı ve bunun gaz ihtiyacının karşılanmasına önemli destek sağlayacağına dikkat çekti.

ENERJİ ULUSAL GÜVENLİK VE BAĞIMSIZLIĞIN TEMEL UNSURU

İçinde bulunduğumuz yüzyılın en önemli gündem başlıklarından biridir enerji. Hayatın her alanında enerji ağırlığını hissettiriyor. İlişkileri ve gelişmeleri yönlendiriyor. Özellikle son dönemde enerji konusu ulusal güvenlik ve bağımsızlığın temel unsuru haline gelmiştir. Enerjiye olan talebin gün geçtikçe arttığını, sanayileştikçe artaracağını biliyoruz. Küresel enerji arz ve güvenliği açısından üstlendiğimiz rolün farkındayız. Geniş bir enerji vizyonumuz var. Küresel gelişmeler ve beklentileri gözönüne bulundurarak vizyonumuzu yaptık. Türkiye'yi transit ülke haline getirmek en temel hedefimizdir. Özel sektörde hizmet üreten tüm şirketlerimizi devlet politikalarına sundukları destekten dolayı teşekkür ediyorum. "

"BU PROJELER İZMİR'İ BÜYÜKŞEHİRLERE BAĞLAYACAK"

Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin önü açıktır. Türkiye etkin politikası ve kararlı duruşuyla bölgemizde dostlukları artıran, düşmanlıkları azaltan politikası ile gelecek güzel günlerin inşasında başrolü oynayacaktır."

"DOĞALGAZ İHTİYACININ 10'DA BİRİNE KARŞILIK GELEN ARZ OLUYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etki Limanı Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Terminali'nin tek başına ülke genelindeki doğalgaz ihtiyacının 10'da birine karşılık gelen arz oluşturduğuna dikkat çekti.

"TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ KESMEK İSTEYENLERE İNAT YATIRIMLARA DEVAM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin önünü kesmek, ayağına çelme takmak isteyenlere inat yatırımlara devam edileceğini belirterek, konşumasını şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde petrol, doğalgaz olmayabilir ama önemli avantajımız var. Biz Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri haline getirmekte kararlıyız. Bizimle benzer şartlara sahip pek çok ülke gibi ekonominin bir numarasıdır her şeyi genç insan gücüdür. Emek insanın türevidir. Sermaye insanın türevidir. Eğer insan yoksa bunların hiçbiri yok. Alınterimizi, azmimizi, bilgimizi, birliğimizi beraberliğimizi ortaya koyarak biz bu hedefe ulaşabiliriz. 14 yıl bu bakımdan en çarpıcı başarı hikayesidir. Bu başarının temelinde iki unsur var. Biri istikrar diğeri güven. Son yıllarda artan saldırılar bu istikrar ve güveni zedelemeye yöneliktir. Türkiye'nin enerjisini, dikkatini kalkınma, gelişme, yaktırımdan uzaklaştırıp kısır gündeme, belirsizliğe mahkum etmek isteyenların oyununa gelmedik, gelmeyeceğiz. Son 3.5 yıldır kesintisiz bir şekilde sosyal çalkantıdan teröre, ekonomik krizden bölgesel çatışmalara kadar her türlü yol denendiği halde biz kalkınma gündemimizden kopmadık. Salı günü ülkemizin en iftihar veren projelerinden biri olan Avrasya Tüneli'nin açılışını gerçekleştirdik. 14 yıla boğazdan üç geçiş sığdırdık. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Marmaray ve Avrasya Tüneli. Bunlar dertli olursanız yapacağınız işlerdir, aşık olursanız yapacağınız işlerdir. Türkiye yapar mı yapar. Bu millet yapar mı yapar ve yaptık. İş bilenin kılıç kuşananındır."

TERÖR BELASINI TOPRAĞA GÖMECEĞİZ

Bu terör belasını toprağa gömeceğiz. El Bab için 'dünyayı biz mi kurtaracağız' diyorlar. Ya dünyayı kurtarma derdi değil. Kilis'e bomba düştüğünde 'nerdesin hükümet' diyorsun. Kilis'e bomba atanların üzerine gittiğiniz zaman 'dünyayı biz mi kurtaracağız'. Tabi gideceğiz terörden arındırılmış bölge diye açıklama yaptık. Sabır sabır anlamadın ya sadece ülkemizde değil orada da diyeceğiz. El Bab'ta hamdolsun neredeyse olmak üzere Silahlı Kuvetlerimiz Özgür Suriye Ordusu ile bunu yapıyor. Yatırım bedeli 4 milyar dolar olan baraj, sulama, içme suyu, taşkın koruma, mili park gibi projelerden oluşan 151 eserin açılışını Ankara'da gerçekleştirdik. Pazartesi günü Kastamonu- Çankırı Ilgaz Tüneli'nin açılışı yapılacak. Toplamda 12 km. gidiş geliş. Dağları deldik ya. Yani Ferhat olursan Şirin'e gidersin. Biz Ferhat olduk millet de Şirin. Şirin'e dağları dele dele ulaşıyoruz. Oradan kışın geçmek mümkün değildi. Ilgaz Tüneli ile dağ delindi ve rahat rahat geçeteceğiz. Bizi 2023'e taşıcak olan bu yatırımlardır, bu projelerdir. Biz, bölgemizdeki insani krizlerin çözümü için çözüm alırken Türkiye'nin önünü kesmek, ayağına çelme takmak isteyenlere inat yatırımlara devam eden tüm işadamlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Sizler bu ülkenin ve bu millete güvendiğiniz elinizi taşın altına koydunuz. Bu ülke size gösterdiği güvenin karşılığın verecektir. Emin olun 15 Temmuz'da bu ülkenin istikrarınaa ve istikbaline canı pahasına sahip çıkan Türk milleti risk alan herkese de aynı şekilde sahip çıkacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından törene katılanlar 'Reis' diye bağırarak el salladılar. Erdoğan daha sonra video konferans aracılığıyla Egegaz tesisi kapasitesini artışını sağlayacak sembolik kurdele kesiminin talimatını verdi. Daha sonra da yüzer terminalin açılış kurdelesi kesildi.

Aliağa'da Etki Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10'uncu yüzyılda İslam alemi tarafından kullanılan bir pusula hediye etti. Başbakan Yıldırım'a da Etki Liman Yönetim Kurulu Başkanvekili Naci Koloğlu 219 metre uzunluğunda Efes RU Gemisi'nin maketini verdi. Bakanlar, milletvekilleri, protokol üyeleri, belediye başkanları ve firma yöneticileriyle birlikte kurdeye kesilerek açılış gerçekleştirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz