Görüş Bildir

Erdoğan: Milletim 24 Haziran'da sizleri sandığa gömecek

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "İşte çıkmışlar, Kadıköy'de bağırtıyorlar. Bunlar terbiyesiz. 'Hırsız Erdoğan' diye bağırtıyor tabanına, bu bay Muharrem. Yazıklar olsun. Hangi delilin var terbiyesiz? 'Man Adaları' dediniz, sizleri yargı 179 bin TL tazminata mahkum etti. Ahlak diye bir şey yok. 24 Haziran'da sizleri, benim milletim inşallah sandığa gömecek" dedi.

Erdoğan: Milletim 24 Haziran'da sizleri sandığa gömecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'nin 29 Ekim Bulvarı üzerindeki Özay Gönlüm Meydanı'nda miting yaptı.  Bu yıl içinde üçüncü kez Denizli'ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce Çardak Havalimanı'na indi, miting alanına gelirken, yol boyunca kent sakinlerini selamladı. "

'BAY MUHARREM, SEN BİRİNCİ ÇIKAMAZSAN İSTİFA EDECEK MİSİN?'

Konuşmasını bölüp, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin bir konuşmasını sinevizyondan partililere izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Kendi içlerinde ne diyorlar? Dinle dinle 'Yenildin de yenildin'. Muharrem böyle söylüyorsa doğrudur. Doğru konuşuyor. Şimdi bay Muharrem, sen birinci çıkamazsan istifa edecek misin? Ama benim milletim seni de sandığa gömecek. Görünen köy, kılavuz ister mi? İstemez. Benim milletim hizmet siyasetinden yana. Bay Muharrem, daha çırak bile değil. Buna çok kızıyor. Senin genel başkanın bile daha onu atlatmadı. Biz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sırasında çıraklığı atlattık. Başbakanlık'ta ustalık şimdi sizden büyük ustalık için icazet istiyorum. Var mıyız? Biz uluslararası camiada elhamdülillah, Türkiye'yi büyüttük. Davos'ta 'One minute' dedik, işi bitirdik. Bu liderlik işidir liderlik. Bu çıraklık işi değil. Soruyorum; bakkal dükkanınız var. Çırağa teslim eder misin? Bunlara 5 koyun verin, yarısını kaybeder."

'BAY MUHARREM, KIRAATHANENİN MANASI ŞUDUR; OKUMA EVİ'

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yönelik eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte çıkmışlar, Kadıköy'de bağırtıyorlar. Bunlar terbiyesiz. 'Hırsız Erdoğan' diye bağırtıyor tabanına, bu bay Muharrem. Yazıklar olsun. Hangi delilin var, terbiyesiz? 'Man Adaları' dediniz, sizleri yargı mahkum etti. 179 bin TL tazminata mahkum etti. Bunlar terbiyesiz. Ahlak, diye bir şey yok. 24 Haziran'da sizleri benim milletim, inşallah sandığa gömecek" dedi.

Konuşmasında 'Millet Kıraathaneleri'nden de bahseden Erdoğan, şunları söyledi: "Biliyorum, yoruldunuz. Hanım kardeşlerim, sizin yol arkadaşlığınız takdir edilmeyecek gibi bir şey değil. Takdirin çok üzerinde. Gençler, bir şeyler söyleyeceğim. Bay Kemal, Bay Muharrem. Biz 'Millet Kıraathaneleri' diyoruz ya 'Millet Kıraathaneleri'ni bu adam öğrenememiş cello cello. 'Onlar size kek versin ben de size fabrikalarda iş vereceğim' diyor. Bunların hayatı yalan zaten. Bu kıraathanenin ne olduğundan haberi yok. Eskiden buralarda iskambil oynanırdı. Adeta kumar oynarlardı. Bay Muharrem, kıraathanenin manası şudur; okuma evi. Bu kıraathanelerde kitap olacak bay Muharrem. Kitap olacak bay Muharrem. Kek, kahve bunlar da olacak. Bak bay Muharrem, orada senin gibi iskambil atmayacaklar, okey taşları sallamayacaklar. Sen ne konuşuyorsun? Yaparsa AK Parti yapar; ama bay Muharrem bundan anlamaz. Denizli'ye de yapacağız inşallah, ilçelerine de yapacağız 'Millet Kıraathaneleri'nden. Yavrularımız, o kötü alışkanlıklarından kurtulacaklar. İskambil kağıtları, okey taşları yok.

Sen iskambile devam et, okeye devam et bay Muharrem. Biz istiyoruz ki gençlerimizin okuma kültürünü geliştirelim."

'PARTİSİ, ONU BAŞINDAN SAVMAK İÇİN MEYDANA ÇIKARDI'

Muharrem İnce'nin aday olduktan sonra yakasındaki parti rozetini çıkardığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Parti rozetini çıkartmakla tarafsız olduğunu sanıyor. O yakasından partisinin rozetini çıkarmadı, partisi onu başından savmak için meydana çıkardı. 40 yıllık kani olur mu yani? Adı 'halk' olan ancak halka tepeden bakan anlayıştan başka aday da çıkmaz. Her seçimde karşımıza Kemal Kılıçdaroğlu çıkardı şimdi yanında oturuyor. 'Gel bakalım Muharrem' diyor. Muharrem başımıza kesildi bir Kılıçdaroğlu. Daha doğrusu 'çakma Kılıçdaroğlu' oldu. Aslı bir yanda çakması bir yanda bırakın bunların cumhurbaşkanı olma derdi falan yok. Seçimden daha çok CHP genel başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı tüm mücadeleleri koltuk için. Ülkemizin bütün sorunları için çözümleri bulunmayan tek yaptıkları, Tayyip Erdoğan'a sataşarak, kendi partileri içindeki konumlarını sağlamlaştırmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

'TATİLİN TELAFİSİ OLUR AMA SANDIĞIN OLMAZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Bu millet size ana muhalefet sorumluluğunu, milletvekillerinizi sağa sola paket yapasınız, diye mi verdi? Oy namustur. CHP milletvekillerini sağa sola peşkeş çekerek, ihanet ediyor. Sadece Denizli'de değil; Denizli dışındaki akrabalarınızı da arayın. Aman sandıklara gitmeyi ihmal etmeyin. Demokrasiye sahip çıkın. 24 Haziran'da mesele, Türkiye’nin istikbali meselesidir. Miting meydanlarına bir bakın, karşınızda bir yıkım ekibi var. Bir de bizim gibi inşa ekibi var.

Başındakini 16 yıldır tanıyorsunuz. Yıkım ekibindeki en azından 1,5 ayda bir parça tanıma fırsatını buldunuz. Kimi 'Satarım', kimi 'Yıkarım', kimisi 'Kapatırım' diyor. Senin yapacak neyin var ya? Şimdi yıkım ekibinden herhangi birisini dükkanınız olsa yanınıza çırak alır mısınız? Dükkanınıza almayacağınız bu kişilere ülkenizin geleceğini emanet eder misiniz? Sakın öyle bayram tatiline gidip, dönmemezlik yapmayın. Nasıl olsa okullar tatil oldu, demeyin. Tatilin telafisi olur; ama sandığın telafisi olamaz. Oyunuza sahip çıkın."  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından Denizli'den ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi