Görüş Bildir

Erdoğan, Pakistan'da!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin 6'ncı toplantısına katılmak üzere Pakistan'ın başkenti İslamabad'a gitti.

Erdoğan, Pakistan'da!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki gün süreyle gerçekleştireceği ziyaret için özel uçak 'TUR' ile saat 10.00'da Esenboğa Havalimanı'ndan İslamabad'a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş uğurladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaretinde, eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın eşlik etti.

ERDOĞAN'I İMRAN HAN KARŞILADI

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nur Han Hava Üssü’nden, Pakistan Başbakanı Han’ın kullandığı araçla, Pakistan Başbakanlık binasına geldi. Başbakanlıktaki resmî törende, Türkiye ve Pakistan millî marşlarının çalınmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören kıtasını denetledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Han, daha sonra heyetlerini birbirlerine tanıttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı konutunda Pakistanlı mevkidaşı Arif Alvi ile görüşme gerçekleştirirken, iki ülke arasındaki stratejik ortaklık ve ekonomi konuları görüşüldü.  Emine Erdoğan da eş zamanlı olarak Pakistan Cumhurbaşkanı’nın eşi Samina Alvi ile bir araya geldi.

ERDOĞAN ZİYARETİ

İslamabad'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Pakistan Başbakanı Imran Khan’ın başkanlıklarında ve ilgili bakanların katılımıyla gerçekleştirilecek konsey toplantısında, Türkiye-Pakistan arasındaki ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, işbirliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak. Toplantı marjında Türkiye-Pakistan İş Forumu da icra edilecek. Ziyaret kapsamında Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi'yle de bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Pakistan Milli Meclisi ve Senatosu'nun ortak oturumuna hitap edecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi