Görüş Bildir

Erdoğan'dan sosyal medya üzerinden S-400 ve F- 35 açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden bir kez daha S-400 savunma sisteminin satın alındığını söyledi. İstanbul seçimlerine dair Erdoğan isim vermeden, gerilim siyasetine tevessül etmeyeceklerini belirtti.

Erdoğan'dan sosyal medya üzerinden S-400 ve F- 35 açıklaması

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için sosyal medya hesabından 6 maddelik bir açıklama paylaştı. Erdoğan İstanbul seçimlerine dair isim vermeden gerilim tevessül etmeyeceklerini söyledi.

 Türkiye’nin S -400 savunma sistemini satın aldığını bir kez daha vurgulayan Erdoğan, “Türkiye, F-35 uçaklarının müşterisi değil aynı zamanda ortağıdır” mesajını verdi.

Erdoğan’ın yaptığı 6 maddelik paylaşım şöyle:

 “* Türkiye S-400 savunma sistemlerini satın almıştır.

* Türkiye, F-35 uçaklarının sadece müşterisi değil aynı zamanda üretim ortağıdır.

* Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin ve Kıbrıs Türklerinin hakkını, hukukunu, çıkarlarını gözetmeyen hiçbir adımın atılmasına izin vermeyeceğiz.

* Suriye'de sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu, Celabrus-Afrin hattında, Kuzey Irak sahasında nasıl kırdıysak, Fırat'ın doğusunda da aynı şekilde paramparça edeceğiz.

* Bugün ayağımıza vurulmaya çalışılan ekonomik prangaları da inşallah en kısa sürede parçalayıp atacağız.

* Siyasi istikrarsızlık oluşturmak için çevrilen numaralarında hepsinin farkındayız ve asla bu tuzağa düşmeyeceğiz. Gerilim siyasetine asla tevessül etmeyecek; demokrasiden mili iradenin üstünlüğünden taviz vermeden bu uzun ve ince yolu kat edeceğiz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi