Görüş Bildir

Erdoğan: Bay Muharrem'e bir şeyler oldu

Erdoğan, 'Sana cumhurbaşkanı olamazsın diyen mi var? Ama sen daha çırak bile olamadın.'

Erdoğan: Bay Muharrem'e bir şeyler oldu

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin "Göreve gelirsem apoletlerini sökeceğim" dediği 2'nci Ordu Komutanı İsmail Metin Temel'e sahip çıktı. Erdoğan, "Afrin Komutanı'na ne dedi? 'Apoletlerini geldiğim gün sökeceğim' dedi. Senin zaten geleceğin yok. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. İsmail Metin Paşa parti toplantısına katılmıyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu'nun iftarına katılıyor. Sen fizik öğretmeni olmuşsun ama okuma yazman yok. Bu toplantı ne toplansıdır bundan da haberin yok" dedi.

HABER MERKEZİ

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Partinin Muğla mitinginde konuştu. CHP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "CHP kirliliktir, CHP susuzluktur, CHP çöp dağıdır. Çöp dağı patladı Ümraniye'de kim vardı, CHP. 39 kardeşimiz öldü, bu kardeşiniz oraya stat yaptı" ifadelerini kullandı. "Tek parti dönemi CHP'sine güzelleme yaptıkları da oluyor" diyen Erdoğan, "Tek adam tek adam diyor Bay Kemal, tek adam varsa sensin. Cumhurbaşkanı adayı olan arkadaşını 'gel bakalım Muharrem' diye çağırıyorsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçakla Dalaman Havalimanı'na geldi, oradan Menteşe ilçesine geçti. Muğla Atatürk Stadyumu'na inen helikopterden parti otobüsüne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların sevgi gösterileri arasında mitingin yapılacağı, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü arkasındaki Açık Oto Pazarı'na geçti. Polis, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Sağlık ekipleri, baygınlık geçiren 7 kişiye müdahale etti. Binlerce kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını dinlemek için alanı doldurdu. Miting alanına, Muğla şiveliyle yazılmış olan 'Büyük gün gelipduru hadin gari, AK Parti'ye oylarınızı verin gari' pankartı dikkat çekti. AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin selamlama konuşmalarının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kürsüye çıktı.

İNCE VE KILIÇDAROĞLUNA TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi eleştirerek şöyle dedi: "Kardeşlerim, şunu unutmayın. Muğla, demokrasi şehridir. Bay Kemal'in söylediği gibi değil. Bay Kemal demokrasiden söz ediyor. Alıyor terör örgütlerinin mensuplarını yanına Ankara'dan İstanbul'a yürüyor. Bay Muharrem Edirne'de adeta teröristbaşı gerçi şu anda yargılanıyor ama onu cezaevinde ziyaret ediyor. Diyarbakır'da 53 Kürt kardeşimi bunlar öldürdüler. 15 yaşında Yasin Börü'yü bunlar öldürdüler. Gidip onu ziyaret ediyor. Hale bak. Neymiş cuhurbaşkanı adayıymış, ne demek cumhurbaşkanı adayının bu tür yanlışlarla alakası olabilir mi? Teröre bu derece bulaşabilir mi? Onların mensuplarının birçoğu yurt dışına kaçtı. Yurt dışında terör örgütleriyle gösteriler yapıyorlar. Almanya, Belçika bunlara sahip çıkıyor, Avrupa da onlara gösteri yapma müsaadesi verirken bize izin vermiyorlar. Batılı kardeşlerim yarın oylama başlıyor. Aman ha! Sıkı durun. Avrupa'da da sandıkları Allah'ın izniyle patlatın. Sizin oradan vereceğiniz sinyal Türkiye'deki oylarla bütünleşecek ve 24 Haziran bambaşka olacak. Ülkemizde demokrasinin gelişmesine yaptığımız katkıların en yakın şahitleri sizlersiniz. Seçimler demokrasinin er meydanıdır."

'İMAM HATİP BİTİRMEK ŞART DEĞİL'

Erdoğan, ardından Muharrem İnce'ye sözü getirerek, "Bay Muharrem'e bir şeyler oldu. İmam hatiplere kafayı takmış. 'Ben imam hatip mezunu değilim ama 3 yıl imam hatipte öğretmenlik yaptım' diyor. Bir garip adam. Bir taraftan diyor ki 'İmam hatip mezunu cumhurbaşkanı olmuş. Ben de imam hatip mezunu olurdum' diyor. İmam hatip bitirmek şart değil. Fen lisesi, Anadolu, düz lise mezunu ol ama ol ol ol. Diyorum ya 'sen daha çırak bile olamadın'. Biz bu yola bugün çıkmadık. 40 yıldır siyaset meydanındayız" dedi.

'BUNLARA KALSA TÜRKİYE'Yİ HEMEN YARIN GERİ GÖTÜRECEKLER'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve İnce arasındaki diyalogları da eleştirerek şöyle konuştu: "Seçim meydanlarında yaptıklarımızı anlatıyoruz, yapacaklarımızı anlatıyoruz, yeni projelerimizi, 2023 hedeflerimizi, 2053 ve 2071 vizyonlarımızı anlatıyoruz. Ötekiler? Bu söylediklerimi akılda iyi tutun. Onlar sadece yıkmayı anlatıyorlar. Bugün size çok farklı bir proje ile geldim. Bu anlattıklarımı, anlatacaklarımı hiçbir yerde anlatmadım. Yarın akşam Kanal D ortak yayınında anlatacağım. Bunların kafalarında, kalplerinde bu ülkeye dair samimi proje yok. Gerçi haksızlık etmeyelim; daha yola çıkarken açıkladıkları Türkiye'yi eski günlerine geri döndürme projesi var. Tek parti CHP'li dönemine güzelleme yapıyor. 'Tek adam tek adam' diyor Bay Kemal. Türkiye'de tek adam varsa o da sensin. Parlamentodan kendi arkadaşlarını kovuyorsun, Cumhurbaşkanı olacak arkadaşına 'Gel bakalım Muharrem'. Muharrem ne yapıyor? Diyor ki 'Bir çıktın yenildin, iki çıktın yenildin, üç çıktın yenildin, dört, beş yenildin yenildin. Artık çekil ya' diyor. Al birini vur öbürüne, hiç farkları yok. Bizim öyle bir derdimiz var mı? Biz milletimizle sevdalıyız. Bunlara kalsa Türkiye'yi hemen yarın 1940,1950, 60, 70'lere geri götürecekler."

'NİCE DEV ESERİ YERLE YEKSAN MI EDECEKSİNİZ?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan mitingde konuşmasını bölerek, katılımcılardan 2 dakikalık kısa filmi izlemelerini istedi ve LED ekranlara yansıyan görüntüleri vatandaşlarla birlikte takip etti.

'ANAYASA'YA GÖRE BEN BAŞKOMUTANIM, BAY MUHARREM SEN NESİN?'

Yerli otomobil ve savunma sanayisindeki gelişmeleri de anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti: "Yerli ve milli otomobile karşı çıkmakla bu ülkeye cumhurbaşkanı olunur mu? BMW'yi gezmiş. Orayı gezmek sana bir şeyer kazandırabilir. Bu kardeşiniz İtalyanlarla anlaştı ortak helikopletirimizi yapıyoruz. Atak helikopteri Bay Kemal, Bay Muharrem. Onların böyle bir dertleri yok. İHA'larımızla oraları teröristlere mezar yaptık mı? Çıkmış utanmadan biri diyor ki 'parçaları dışardan' geliyor. Yazıklar olsun. Bizim SİHA'larımızın yüzde 96'sı yerli. ABD Kongresi vermiyordu, İsrail'den 10 tane aldık arıza yaptığında tamir ettirilmiyordu. Şimdi biz yapıyoruz. Gabar'da, Tendürek'te bunların inlerine girdik. Afrin'de 4 bin 500 terörist etkisiz hale getirildi. Cerablus'u katmıyorum. Mehmetçiğimizden, ÖSO'dan Allah razı olsun. Bay Kemal 'ÖSO terörist' diyor. Yazıklar olsun sana. Benim Mehmedimle beraber savaşanlara nasıl 'terörist' dersin. Afrin Komutanı'na ne dedi? 'Apoletlerini geldiğim gün sökeceğim' dedi. Senin zaten geleceğin yok. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. Niye böyle diyorsun? Neymiş biz bir iftar sofrasına katıldık. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Malatya iftarına katıldık. İkinci Ordu Komutanı Metin Paşa, o da oraya katıldı. Tayyip Erdoğan kim? O da başkomutan. Şu anda Anayasa'ya göre ben başkomutanım, Bay Muharrem sen nesin sen? Şu anda çırak bile değilsin dur bakalım. Konuşma yapıyorum alkışlanacak yerde alkışlıyorlar. Beyefendiyi rahatsız etmiş parti toplantısına katılmak. İsmail Metin Paşa parti toplantısına katılmıyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu'nun iftarına katılıyor. Sen fizik öğretmeni olmuşsun ama okuma yazman yok. Bu toplantı ne toplansıdır bundan da haberin yok. Bak şimdi belki bunu öğrenmiş olur."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi