Erdoğan: Gereken dersi 7 Haziran'da vermek zorundasınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize'de halka seslenirken muhalefeti kast ederek; "Bunlara gereken dersi 7 Haziran'da vermek zorundasınız" ifadesini kullandı.

Erdoğan: Gereken dersi 7 Haziran'da vermek zorundasınız

Cumhurbaşkanlığı'na ait özel uçakla Trabzon Havalimanı'na gelen Erdoğan'ı havalimanında İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Adalet Bakanı Kenan İpek, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon Milletvekili adayları ve AK Partililer karşıladı.

Erdoğan, karşılamanın ardından helikopterle Rize'ye hareket etti. Rize'deki programının ardından Trabzon'a gelecek olan Erdoğan, Atatürk Alanı'nda saat 16.00'da halka seslenecek. Erdoğan Rize'de halka seslendi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

- Rize'ye geçtiğimiz 12 yılda eski rakamla 9 kat trilyon yatırım yaptık Samsun'dan başlayan Karadeniz Sahil Yolunu biz tamamladık o tünel ve dağları deldik biz dertli ve sevdalıydık o delinmez denen dağları delerek yol yaptık. Kaza riskini minimize ettik. Rize'de 20 km bölünmüş yola 96 km yol ilave ettik Ovit Tuneli yarılandı devam ediyor bu tünel bittiği anda o karda kışta gidilmez denilen yollar aşılacak. Birileri af üretiyor biz de iş üretiyoruz. Rize-Artvin havalimanı için çalışmalara başladık artık Artvinli kardeşim Trabzon'a gitmeyecek. Allah ömür verdikçe Rize'ye hizmet vermeye devam edeceğiz.

Daha farklı bir ders vereceksiniz                                  

- İstanbul'da Rizeli hemşehrilerim ile bir araya gelmemden anamuhalefet lideri rahatsız oldu benim milletim ile bir araya gelmemin demokrasiye zarar verdiğini söylüyor. Aynı fikirde bir gazeteci silahlı mücadeleye davet etmişti bu gazeteci televizyonda başını örten kadın özgürlüğünden vazgeçmiştir diyor. Bunlara gereken dersi 7 Haziran'da vermek zorundasınız Rize her zaman bu dersi verdi şimdi daha farklı bir ders vereceksiniz toptan.

Vesayet sistemini destekleyip alkış tuttular

- Şimdi birisi çıkmış ardında terör örgütü işçilerin Kabesi Taksim'dir diyor benim Kürt kardeşlerim inancına sahiptir bu ülkenin Müslüman Kürt evlatlarına Taksim'i Kabe olarak gösterenlere haddini bildirecek misiniz? 1950'den bu yana her seçimde hayal kırıklığı yaşıyorlar. Her darbe ve vesayet sistemini destekleyip alkış tuttular.

Problem bu sapık zihniyetlerde

- Başı açığı da başörtülüsü de hepsi benim kardeşim bunların arasına neden ayrım sokuyorsunuz problem bu sapık zihniyetlerde. Ne oldu? Bu yasar çıktı kıyamet mi koptu? Türkiye onların beklediği gibi bir karanlık çağa girmedi aksine bunların zihniyet karanlık. Bunların kök yok köksüz.

Daha önce gördük bu senaryoları gördük

- Birisi çıktı İmam Hatip okullarının orta kısmını kapatacağını söylüyor ve 1+8+4 olarak kamufle ediyor biz bu oyunu daha önce gördük bu senaryoları gördük. Müslüman bir ısırıldığı delikten ikinci defa ısırılmaz. Kızlarım kapıdan geri çevrildi. Maalesef, kendi ülkemde üniversiteye gidemediler. Yurt dışına

Kaynak: Diyarbakır Söz