Erdoğan: İdam için referandum yolu açabiliriz

İdam cezasının geri getirilmesi tartışması hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerekirse bunun için de bir referandum yolu açabiliriz. Eğer parlamentodan bu çıkmıyorsa, bir referandum talebini şimdiden hatırlatıyorum.

Erdoğan: İdam için referandum yolu açabiliriz

İdam cezasının geri getirilmesi tartışması hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerekirse bunun için de bir referandum yolu açabiliriz. Eğer parlamentodan bu çıkmıyorsa, bir referandum talebini şimdiden hatırlatıyorum. Onun için de gene millete gideriz. Millet idam diyorsa mesele bitmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'daki toplu açılış töreninde halka seslendi. Ölüm cezasının geri getirilmesi hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Ben şuna inanıyorum, idam talebi parlamentoya gelecek. Temennim odur ki parlamentodan geçtiği anda bana geldiğinde ben bunu onaylarım. Fakat bir sıkıntı, anayasa değişikliği gerektiriyor. İşte ayın 16'sı aynı zamanda bunun da bir cevabı olacak. Gerekirse, şimdiden bir şey daha söylüyorum, bunun için de bir referandum yolu açabiliriz. Eğer parlamentodan bu çıkmıyorsa, anayasa değişikliği için bir referandum talebini şimdiden hatırlatıyorum. İnşallah onun için de ne yaparız, yine millete gideriz. Millet idam diyorsa mesele bitmiştir.”

YALAN KONUŞMA

Erdoğan, ana muhalefet partisi CHP’yi 16 Nisan'da yapılacak olan referanduma ilişkin argümanlarından dolayı eleştirdi:

"Ne diyor CHP; ‘Bunlar Meclis'i kaldıracaklar’. Yalan konuşma, doğru konuş tam aksine Meclis'in gücünü artırıyoruz. Denetim gücünü arttırıyoruz. Cumhuriyetimizi daha güçlü bir demokrasi, yönetim ile taçlandırıyoruz. Yeni yönetim sistemi arayışımızın gerisinde asırlar boyunca yaşanan sıkıntılar, tecrübeler, ortaya çıkan ihtiyaçlar vardır. Birileri diyor ki: ‘Türkiye'nin bu kadar sorunu var. Bunları çözmek için uğraşmak yerine neden yönetim sistemini değiştiriyorsunuz?’ İşte tam da bu sebeple değiştiriyoruz. Türkiye'nin sorunlarının çözümü şahısların inisiyatifine kalmasın diye yönetim sistemini değiştiriyoruz. İstikrarın ve güvenin teminatı şu veya bu kişi değil bizzat sistemin kendisi olsun diye Anayasa değişikliğini istiyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz