Görüş Bildir

Erdoğan: 'Kürt sorunu yok', Kışanak: Kötü yönetici sorunu var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kürt sorunu yok" sözlerine karşılık Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkanı Gültan Kışanak "Doğru, Türkiye'de artık Kürt sorunu yok. Kötü yönetici sorunu vardır" dedi.

Erdoğan: 'Kürt sorunu yok', Kışanak: Kötü yönetici sorunu var
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin nevruz kutlamaları kapsamında düzenlediği koşuya çeşitli yaşlardan katılan 300 kişi arasında yer alan Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Balıkesir'de yaptığı konuşmadaki "Hala varsa yoksa Kürt sorunu. Kardeşim ne Kürt sorunu be, böyle bir şey yok" sözlerini eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'demokratik hak ve özgürlüklerden yeterince anlamadığını' ileri süren Kışanak şunları söyledi:
"Doğrudur. Türkiye'de artık bir Kürt sorunu yoktur. Kürtler demokrasinin temel güç ve dinamiği haline gelmiştir. Buna karşı direnen kötü yönetici sorunu vardır. Demokratik hak ve özgürlüklerden anlamayan, gerici, faşist, otoriter zihniyetler vardır. Biraz bunlarla mücadele etmek gerekir bence, işin özü budur. Kürtler, çünkü son derece demokratik metodlarla, temel hak ve özgürlüklerin ilerlemesi, demokrasinin yerleşmesi ve çözüm sürecinin ilerlemesi için zaten üzerine düşeni fazlasıyla yapıyorlar. Bu ülkede asıl sorun buna yeterince yanıt olamayan kötü yönetici sorunudur. Bu ülkede çözüm kapasitesine bence sahip olamayan, yeterince demokratik düşünemeyen, yeterince çoğulcu düşünemeyen, yeterince halkların çıkarını düşünemeyen yönetici eksikliği var. Bence asıl sorun burada."
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi