Erdoğan: Malum parti, terör örgütünün eylemleriyle oy toplama gayretinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nde 4 askerin yaralandığı PKK saldırısının, çözüm sürecini baltalamaya yönelik olduğunu söyledi, "Malum parti, terör örgütünün eylemleriyle oy toplama gayretinde" dedi.

Erdoğan: Malum parti, terör örgütünün eylemleriyle oy toplama gayretinde
Konuşmasında başkanlık sistemini savunan ve alanda toplananlardan destek isteyen Erdoğan, 7 Haziran seçiminin herkes için bir 'ders' ve 'ibret' olacağını söyledi.
Helikopterle Sakarya'ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilik ve belediyeyi ziyaret ettikten sonra toplu açılış törenine katıldı.


BİR SAAT GECİKMELİ BAŞLADI

Sakarya Stadı'na helikopterle gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha sonra Sakarya Valiliği ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne ziyarette bulundu. Bu ziyaretlere gazeteciler alınmadı. Adapazarı Kent Meydanı'nda saat 14.00'da başlayacağı duyurulan toplu açılış törenine Erdoğan saat 15.00'te geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada vatandaşlar tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a miting alanında eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşegül İslam, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Valisi Mustafa Büyük, Ak Parti'nin Sakarya ve Kocaeli milletvekilleri eşlik etti.
Konuşmasına Türkiye'nin seçimle gelen ilk Cumhurbaşkanı olarak Sakarya'dan aldığı güçle çalıştığını söyleyerek başlayan Erdoğan "Bugün bir kez daha bizi coşkuyla bağrınıza bastığınız için teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir oy oranıyla şahsıma gösterdiğiniz teveccüh için her birinize ayrı ayrı saygılarımı sunuyorum. İnşallah Sakarya'nın bize verdiği desteğe layık olacağız. Ülkemizin seçimle gelen ilk Cumhurbaşkanı olarak Sakarya'dan aldığımız güçle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Sakarya düşmanın baş eğdiremediği şehirdir. Sakarya depremin yıkamadığı şehirdir. Allah birliğimizi beraberliğimiz kardeşliğimizi daim etsin" dedi.

"SAKARYA'NIN SİYASİ HAYATIMDA ÖNEMLİ YERİ VAR"

Sakarya'nın tarımda ticarette gösterdiği başarıyla üretmenin değerini ortaya koyduğunu söyleyen sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sakarya mezhep farklılıkları üzerinden siyaset yapmak isteyenlere yanlış olduklarının mesajını veriyor. Sakarya'nın beni 40 yılı bulan siyasi hayatımda da çok önemli yeri var. Siyasette Sakaryalı kardeşlerimin desteğini alarak gittik. Uzun ve ince bir yoldayız, dedik ve böyle yürüdük. Sakarya daima bizim yanımızdaydı. Girdiğimiz tüm seçimlerde, referandumlarda Sakarya bize Türkiye ortalamasının çok üzerinde destek verdi. Biz birlik, beraberlik, kardeşlik diyoruz. Ne dedik? Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. Bizi bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Batıda ne isek doğuda da aynı olacağız. Türkü, Kürdü, Romanı ile 78 milyonu ile bir, beraber, kardeş ve Türkiye olacağız. Sakarya çalışmanın, üretmenin emeğin değerini ortaya koyuyor, tüm Türkiye’ye mesajını veriyor. Sakarya’nın yeni Türkiye’nin inşasında ülkeye ve tüm coğrafyaya gerekli mesajı vereceğini biliyorum. Batıda neyse doğuda o, kuzeyde neyse güneyde o olacağız. 78 milyonuyla bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız ve Türkiye olacağız. Darbe ve vesayet heveslilerinin üzerine giderken, reformları hayata geçirirken, Gezicilerden, paralelcilere kadar çeşitli şer odağı ile mücadele ederken, Sakarya hep yanımızdaydı. Bugün birileri başkanlık sistemine karşılarsa, parlamentoya giremeyeceklerini biliyorlar. Yeni Türkiye yolunda önümüze pek çok engeller çıkaracaklar."

ÖLEN SAVCI İÇİN FATİHA OKUDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması sırasında, çok çalışarak bugünlere gelindiğini de söylerken, Sakaryalılara " Yeni Türkiye mücadelemizde yanımızda mısınız?", "Sakarya başkanlık sistemini istiyor mu?" diye sordu. "Evet" cevabını alınca da "Maşallah. Allah coşkunuzu eksik etmesin. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin" dedi.
Yeni Türkiye yolunun zor olduğunu bildiğini anlatan Erdoğan, Çağlayan Adliyesi'nde şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz için Fatiha okuttuğu konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu yolda hem içerde, hem dışarıda önümüze pek çok engeller çıkartılacak. Bunu da biliyoruz. 12 yıl önce Türkiye'nin milli geliri 230 milyar dolardı. Şimdi 840 milyar dolar. Buraya durup dururken gelmedik. Çalıştık, koştuk buraya böyle geldik. Hatırlayın Gezi olaylarını, 17-25 Aralık olaylarını, Çağlayan Adliyesi'nde savcımızın şehit edilmesinin ardındaki nedenlerden biri de budur. Allah Rahmet eylesin gelin ruhuna Fatiha okuyalım."

"ASKERLERİMİZE YAPILAN SALDIRI"

Konuşması sırasında Ağrı Diyadin'de PKK'lı teröristlerin 4 askeri yaraladığı saldırıya değinen Erdoğan, şunları söyledi:
"Bugün Ağrı Diyadin'de askerlerimizi hedef alan saldırıda ülkemizdeki barış ortamını dinamitlemeyi, çözüm sürecini baltalamayı amaçlayan bölücü terör örgütü aziz milletimizin güvenliğini sağlamak için fedakarca görev yapan güvenlik güçlerimize bir saldırıda bulundu. Bu saldırıyı huzurunuzda şiddetle kınıyorum. Çatışmalar devam ediyor. 25 terörist askerlerimize karşı bir çatışmanın içinde. Şimdi, malum siyasi parti işte bu terör örgütünün bu eylemleriyle oy toplamanın gayretinde. Kardeşlerim ben diyorum ki, eğer demokrasi diyorlarsa, temel hak ve özgürlük diyorlarsa bunun yolu silahtan geçmez. Bunun yolu sandıktan geçer. Bu kafayla bunlar hiçbir yere varamaz. Bu tür girişimlere vatandaşlarımızın özgür iradesine ipotek koymak isteyenlere asla müsamaha gösterilemez. Polisimiz, askerimiz gece gündüz halkımızın güvenliğini sağlamaya devam ediyor. Tüm gücümüzle bunların karşısında duracağız. 7 Haziran seçimleri öncesi Türkiye'yi karıştırmak isteyenler girişimlere devam edecek. Bu kutlu davanın hep birlikte neferleri olmaktan asla yüksünmedik ve yüksünmeyeceğiz. İnanın kardeşlerim 12 yıl boyunca Türkiye’yi değiştirmek, kalkındırmak her başarıda bizim duyduğumuz aynıdır. Şimdi yeni Türkiye hedefimiz, dün de ifade ettim bizim yeni kızıl elmamız."

"SALDIRDIKLARI ERDOĞAN DEĞİL, MİLLETİN KENDİSİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, yeni döneme geçişin sancılarının yaşandığını belirterek, "Saldırdıkları, düşmanlık besledikleri Tayyip Erdoğan değil. Bizatihi milletin ta kendisidir. Siz onların demokrasi, özgürlükleri, insan haklarını ağızlarından düşürmediklerine bakmayın. Onların demokrasiden anladıkları sadece kendilerinin iktidarda olabilmesidir. Tabi millet yetki verirse" dedi.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ ZORUNLULUK"

Başkanlık sistemini savunan ve alandakilerden destek isteyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Onların, insan haklarından anladıkları herkesin kendi çizdiği sınırları içerisinde kalmasıdır. Milletimizin desteğiyle bunların çaldıkları tüm kanalları kapattık. Kardeşlerim darbenin, terörün, krizin, kaosun olmadığı yerde bunlar hayat bulamaz. İnşallah da bulamayacaklar. Sandıkları her kurtarıcı, kendi kendini imha etti. Tüm umutlarını doğal afet, ekonomik krize bağladılar. Dünyada milletimiz aleyhine ne yapılıyorsa hemen ona sarılıyorlar. Eğer böyle bir gelişme yoksa, lobi yaparak adamlarını göndererek bunların alt yapısını yapmaya çalışıyorlar. Hayırlı bir iş yaptığınız yok, hiç değilse şerrinizi milletten uzak tutun. Sakarya'dan bir kez daha ikaz ediyorum. Bu yol millete çıkmaz. Bu yol milletin desteğini alarak iktidara çıkmaz. Bu yol ancak uçuruma çıkar. Hiç uzağa gitmeye gerek yok. 7 Haziran seçimlerinin herkes için bir ders bir ibret meselesi olacağına inanıyorum. Milletimiz kendi safında duranlarla, kendi karşısında duranları görecektir. Türkiye 7 Haziranda önümüzdeki 4 yılda yönetecek kadroyu seçmekle kalmayacak. Ülkemizde 10 Ağustos 2014 tarihi itibariyle mevcut sistem bekleme odasına alındı. Şimdi yeni döneme geçişin sancılarını yaşıyoruz. Her kutlu doğum, sancılı olur. Yeni Türkiye'nin inşasında bu şekilde oluyor. Yeni başkanlık sistemi zorunluluk haline dönüştü."

'MEVCUT SİSTEM TÜRKİYE'Yİ TAŞIYAMAZ'

Mevcut sistemin Türkiye'yi daha fazla taşıyamayacağını ileri süren Erdoğan, "Şahidi benim. 12 yılı bulan başbakanlık döneminde yaşadıklarım bunu bana söylüyor. Nasrettin Hoca 'bana doktor getirmeyin, bana damdan düşen birini getirin' diyor. Onun derdinden o anlar. Belediyede idareciliği İstanbul gibi bir şehirde yaşadım" dedikten sonra yine kabalalığa "Yeni Türkiye'ye, yeni anayasaya, başkanlık sistemine evet mi?" diye sorup "Evet" yanıtını aldı.
Kasım ayında Antalya da G-20 toplantısı yapılacağını ve 10 sırasında yer alan ülkelerin başkanlık sistemiyle yönetildiğini de söyleyen Erdoğan, "Bunlar akıllarını mı yediler de başkanlık sistemiyle yürütülüyor. Biz neden böyle adımı atmıyoruz? ABD, Meksika, Arjantin, Fransa'da diktatörlük mü var? Niye işinize gelmiyor. Türkiye’de Tayyip Erdoğan'a her türlü hakareti yapacaklar, ailesine hakaret yapacaklar, buna rağmen diktatör olacak. Şu seçime 31 parti katılıyor. Kurulu partinin sayısı 80'i aştı. Tayyip Erdoğan nasıl diktatör oluyor? Eski Türkiye'de darbeler mi iyiydi? 10 senede darbe olan Türkiye. 16 aylık hükümetlerle yönetildik" dedi.
Cumhurbaşkanı toplu yapılan açılışın ardından 1. Motorlu Piyade Tugay ve Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz