Görüş Bildir

Erdoğan: Türkiye'den kaçmaya başladılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dokunulmazlıkların kaldırılmasına değindi ve ülke dışına çıkan bazı HDP milletvekillerini kastederek "Arabalarında silah taşıyanlar, tabutlarda silah taşıyanlar Türkiye'den kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz?" dedi.

Erdoğan: Türkiye'den kaçmaya başladılar

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili dokunulmazlıkları konusunda da milletin dediğinin olduğunu, terörle mücadelenin er geç zaferle noktalanacağını söyledi. İsim vermeden HDP'yi hedef alan Erdoğan, "Arabalarında silah taşıyanlar, tabutlarda silah taşıyanlar şimdi Türkiye'den kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'nin Güneysu İlçesi'nden helikopterle  Artvin'in Yusufeli İlçesi'ne geçti ve yapımı devam eden barajları havadan inceledi.  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yusufeli'nde kendisini izlemeye gelenlere hitap etti.

"PARLAMENTODA MİLLETİMİZİN DEDİĞİ OLDU"

Konuşmasına Yusufelililerin bugünkü Berat kandilini kutlayarak başlayan Erdoğan, terörle mücadelede bir an önce zafere ulaşma dileğinde bulundu. Şehitler Tepesi'nin boş olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlarla mücadele er ya da geç zaferle noktalanacak. Şu günler bunların iyi günleridir. Dün parlamentoda milletimizin dediği oldu. Milletimiz ne istiyordu; 'Bu millete ihanet edenleri Türk milletinin parlamentosunda görmek istemiyoruz.' Neticede bu oldu. 376 milletvekilinin oyu ile bu iş gerçekleşti. Parlamento 'kararı yargı vermelidir' dedi ve yargıya gönderdi" dedi.

"BUGÜN VARIZ YARIN YOĞUZ"

Hukuk devleti içerisinde hakkı olanın hakkını zayi etmeyeceklerini ifade eden Erdoğan, yapılan hizmetlerin vatandaşları için yapıldığını belirterek şöyle devam etti:

"Biz bugün varız, yarın yoğuz. Gidiciyiz. Bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Yarın lanetle anılanlardan değil, rahmetle anılanlardan olmak istiyoruz. Onun için muasır medeniyetler seviyesinin üzerine Türkiye'yi çıkaracak mıyız? O kadar. Batı niçin bizi kıskanıyor? Bu barajlardan dolayı. Yavuz Sultan Selim köprüsünden, boğazın altından geçen Marmaray tünelinden dolayı kıskanıyor. Marmaray yapılalı 3 yılda 130 milyon kişi oradan geçti. Yıl sonuna kadar Avrasya Tüneli bitiyor. Oradan da otomobiller geçecek. Burada da Cankurtaran Tüneli'ni açacağız."

"VEREN EL, ALAN ELDEN ÜSTÜNDÜR"

Rize-Artvin Havalimanı'nı yapacaklarını belirterek konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Modern Türkiye bu. Benim insanım Hans, Helga'dan geri değil. Ayşe, Fatma, Ahmet'im, Mehmet'im, onlar neye ulaştıysa bizde ulaşacağız. Göreve geldiğimizde 26 havalimanımız vardı, şimdi 55'e yükseldi. Hakkari'ye havalimanı yaptık. Terör örgütü havan topu, roket attı. Bunlar insanlıktan nasibini almamış. Onun desteklediği siyasi parti de parlamentoda terör estirmeye başladı. Arabalarında silah taşıyanlar, tabutlarda silah taşıyanlar şimdi Türkiye'den kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz?" diye konuştu.

"OPERASYONLAR BİTMEYECEK"

'Paralel devlet' diye ortaya çıkan yapılanmanın bölücü terör örgütü ile omuz omuza dolaştığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu paralel devlet yapılanması bölücü terör örgütü ile omuz omuza dolaşıyor. Bu yapının tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanettir. Onun için biz tek devletten asla sapmayacağız. Taviz de vermeyeceğiz. Bu topraklar üzerinde gözü olanlar bunun bedelin çok ağır ödüyor, ödemeye de devam edecek. Bu operasyonlar bitmeyecek. Halkım ve milletim huzuru yakaladığı ana kadar  devam edecek. Milli birliğimiz, kardeşliğimiz asla bozulmayacak. Onun için Rabiamızda ne var?; Tek millet, bayrak, vatan ve devlet. Bunun gerçekleştirmek için bir, iri, diri, beraber, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi