Görüş Bildir

Erdoğan'ın 'Parlamenter sistem, bekleme odasında' sözüne suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, toplu açılış için gittiği Denizli'de, sivil toplum kuruluşları temsilcilerine yaptığı konuşma sırasında söylediği, "Herkesin farklı zamanlarda başlattığı Parlamenter sistem, 10 Ağustos'ta bir daha geri dönüş olmamak üzere milletimiz tarafından bekleme odasına alındı" sözleri için Avukat Prof. Dr. Hüseyin Durdu, Denizli Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan'ın 'Parlamenter sistem, bekleme odasında' sözüne suç duyurusu
Durdu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleriyle, anayasayı ihlal etiğini ve yasama organını kaldırmaya çalışmaktan 'vatana ihanet ettiğini' ileri sürdü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen cumartesi, toplu açılışlarda bulunmak için Denizli'ye gitti. Burada STK temsilcileriyle de yemekli toplantıda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında başkanlık sistemine destek isteyip, “Herkesin farklı zamanlarda başlattığı Parlamenter sistem 10 Ağustos'ta bir daha geri dönüş olmamak üzere milletimiz tarafından bekleme odasına alındı. Bu bekleme ne kadar sürecek? Ya yeni anayasaya zemini kazandırana kadar ya da yeni bir sistem ikame edilene kadar. Bunun kararı da 7 Haziran seçimlerde verilecek. Artık hiç kimse 2014 seçimlerinden önce ya da 2002 öncesinde olduğu gibi bir düzen beklemesin. Mevlana 'Dün dünde kaldı cancağızım, yarın için bir şeyler söyleme lazım' dedi. Artık Türkiye için yeni şeyler söyleme zamanı. Bu da sıkıntılı olacak, sancılı olacak. Bir büyüğüm şöyle derdi, 'Evlat her kutlu doğum sancılı olur' derdi. Yıllardır elde ettiği imkanı kaybetmek istemeyenler, buna direneceklerdir. Muhalefetin direnişi bundan dolayıdır. Ayıca kurumlar, eski Türkiye'nin zaaflarından beslenen aydınlar, gazeteciler, işadamları da direneceklerdir. Bir de meseleyi tam olarak kavramayanlar direnecektir" görüşlerini aktardı.
Bu konuşmanın ardından İzmirli Avukat Prof. Dr. Hüseyin Durdu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, Denizli Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Durdu, cumhurbaşkanının toplantıda söylediği, “Herkesin farklı zamanlarda başlattığı Parlamenter sistem, 10 Ağustos'ta bir daha geri dönüş olmamak üzere milletimiz tarafından bekleme odasına alındı" sözlerinin, anayasayı ihlal etiğini ve yasama organını kaldırmaya çalıştığı için de 'vatana ihanet ettiğini' ileri sürdü. Bu suçtan dolayı da, gerekli soruşturmanın tamamlanmasıyla, TCK'nın 309 ve 311'inci maddelerinden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatana ihanet suçunda cezalandırılmasını istedi.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi