Evet platformu köy köy geziyor

Platform sözcüsü Ay, "Bir rejim değişikliği söz konusu değildir. Elimizde yüzyılda bir ele geçen bir fırsat var"

Evet platformu köy köy geziyor

Anadolu Evet Platformu üyeleri Diyarbakır'da vatandaşları ziyaret ederek, anayasa değişikliğine ilişkin bilgi verdi.

Merkez Bağlar ilçesine bağlı Ağaçgeçit Mahallesi'ni ziyaret eden platform üyeleri, vatandaşlarla görüştü, Türkiye için 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasının önemini anlattı.

Platform sözcüsü Ahmet Ay, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin geçmiş dönemlerdeki yönetim sistemlerine değindi.

ANADOLU EVET PLATFORMU

"Tek parti dönemden iki partili sisteme geçildikten sonra demokrasinin yeşermesi gerekirdi. Fakat 1969 darbesi gerçekleştirildi. Bu ülkede geçmişte çok sıkıntılar yaşandı." diyen Ay, şunları kaydetti:

"Bir araçta iki direksiyon veya iki fren olmaz. Bu aziz halk bunları hak etmiyor. Bir rejim değişikliği söz konusu değildir. Elimizde yüzyılda bir ele geçen bir fırsat var. Daha önce bizim seçtiğimiz milletvekilleri hükümet kuruyordu, şimdi bizim seçtiğimiz milletvekilleri hükümet kurmayacak, biz kuracağız. Türkiye'nin ana damarlarında hiçbir değişiklik yok."

KÖY KÖY GEZEREK ANLATIYORLAR

Platform üyelerinden Alaattin Parlak ise çok önemli bir süreçten geçildiğine işaret etti.

"Artık Türkiye'de sistem değişiyor. Parlamenter sistemden yeni bir sisteme doğru adım atılmaya başlandı." diyen Parlak, bir rejim değişikliğinin olmayacağını savundu.

Parlak, "16 Nisan'dan sonra artık bir tarafta başbakan bir tarafta cumhurbaşkanı olmayacak. Geçenlerde CHP Genel Başkanı anayasa paketini okumadığı için 'Acaba seçimden sonra başbakan ile cumhurbaşkanı arasında yetki kargaşası olursa ne olur?' dedi. Bu sistemde böyle bir şey olması mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Ağaçgeçit Mahallesi Muhtarı Sedat Doğan da halk oylamasında "evet" oyu kullanacaklarını belirtti.

Doğan, "Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Mahallemizde 700 kişiden yaklaşık 200'ü seçmen. Hepimiz 'evet' diyeceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz