Gül, Çiçek, Erdoğan, Kılıç ve Arınç şahitlik yaptı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün kızı Saliha Ergün ile AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin oğlu Furkan Tanrıverdi, yaşamlarını birleştirdi.

Gül, Çiçek, Erdoğan, Kılıç ve Arınç şahitlik yaptı

Çiftin şahitliğini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptı.

ATO Congresium'daki nikah töreni, çiftin salona girmesinin ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın kıydığı nikahın ardından Gül, Çiçek, Erdoğan, Kılıç ve Arınç da şahit olduklarını beyan etti.

Cumhurbaşkanı Gül, ''Değerli iki arkadaşının değerli iki çocuğu''nun nikahlarına şahitlik etmekten duyduğu mutluluğu belirtti. Çifti tebrik eden ve mutluluk temennisini yineleyen Gül, ''Her iki aileye de mutluluklar diliyorum. Artık akrabalar genişledi, aileleriniz genişledi. İnşallah bu güzel evlilikten, kurulan bu güzel yuvadan güzel çocuklar olsun. Ailenize, vatana, millete hayırlı evlatlar yetiştirin'' diye konuştu. Konuşmasının ardından Gül, evlilik cüzdanını ''Her zaman olduğu gibi'' diyerek geline verdi.

TBMM Başkanı Çiçek de nikahın hayırlı olması temennisinde bulunarak, ''Allah hepinize, hepimize, milletimize böyle güzel günler, güzel anlar yaşatsın'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan ise çifte ''iki cihan saadeti'' diledi. Erdoğan, şunları söyledi:

''Bu uzun yolculukta şüphesiz ki iyi, kötü günler var. Bunlara sabırla göğüs germek suretiyle inşallah bu dünyadaki o sıkıntılar da kendileri için mutluluk vesilesi olacaktır ama benim bu genç yavrularımızdan isteğim var. Her yerde olduğu gibi, Sayın Cumhurbaşkanımızın da müsaadesiyle en az üç tane yavru istiyoruz, en az üç. İnşallah gelecek nesillerimizi sağlam zeminde, inşallah en iyi şekliyle, inançlı, bilgili yetiştirmek suretiyle geleceğimizi onlara emanet edeceğiz. Sizleri tanıyorum, biliyorum, aileleriniz arkadaşlarım. Dolayısıyla sizlerden meydana gelecek olan nesil de artık bizim de gözlerimizin arkada kalmayacağı bir gelecek olacaktır. Tebrik ediyorum, mutluluklar diliyorum.''

Erdoğan'ın üç çocuk talebi salondakilerce alkışlandı.

Anayasa Mahkemesi Kılıç da genç çiftin evliliklerinin ömür boyu sürmesini dilediğini ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Arınç ise ''iki güzel ailenin çok iyi yetişmiş iki güzel evladının nikahlarının mübarek olması'' dileğinde bulunarak, çifte sağlık ve mutluluk temenni etti.

Şahitlerin konuşmalarının ardından Ergün ve Tanrıverdi ailelerinin de katılımıyla fotoğraf çektirildi.

Nikaha Başbakan Yardımcıları Ali Babacan, Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ ile bakanlar, milletvekilleri, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz