Görüş Bildir

Hak-Par hayır diyor!

HAK-PAR Genel Başkanı Karakoç "CHP ve HDP ile gerekçelerimiz farklıdır. Biz anayasanın ilk dört maddesinin kesinlikle değişimin içinde olması gerektiğini savunuyoruz ama CHP'nin böyle bir talebi asla olamaz. Bizim HDP ile Kürt halkının menfaati açısından bakışımız farklıdır."

Hak-Par hayır diyor!

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Refik Karakoç, "Bizim HDP ile Kürt halkının menfaati açısından bakışımız farklıdır." dedi.

Karakoç, anayasa değişikliğinin oylanacağı referanduma ilişkin yaptığı açıklamada, mevcut anayasanın değişime rağmen halen 1982 Darbesi'nin ruhunu taşıdığını söyledi.

"Diyarbakır'da parti meclisimizi topladık, konuyu değerlendirdik. Tespit ettiğimiz bazı gerekçelerle 16 Nisan'da yapılacak referandumda 'hayır' diyoruz." ifadesini kullanan Karakoç, şöyle konuştu:

FARKLI DÜŞÜNÜYORUZ

"Bundan önce birçok değişiklik yapılırken kısmen de olsa demokrasinin kurumlaşması adına ve Kürt sorununu içeren değişiklikler oldu. Biz onları onayladık ve referandum da 'evet' dedik. Ama bu son 18 maddelik değişiklikleri ele alıp incelediğimizde ne Türkiye'nin demokratikleşmesi ne de Kürt sorununda herhangi bir yenilik ve açılım getirmiyor."

HDP VE CHP FARKLI

Anayasada yapılan kısmi değişiklikleri eleştiren Karakoç, şunları kaydetti:

"Biz anayasanın tamamının değiştirilmesini modern özgürlükçü ruhu olan ve Türkiye'de yaşayan bütün halkların farklılıklarını anayasa güvence altına alan bir anayasa değişikliği talep ediyoruz. Böyle bir anayasayı destekleyeceğimizi söylüyoruz. CHP ve HDP ile gerekçelerimiz farklıdır. Biz anayasanın ilk dört maddesinin kesinlikle değişimin içinde olması gerektiğini savunuyoruz ama CHP'nin böyle bir talebi asla olamaz. HDP açısından da farklılıklarımız vardır. Bizim HDP ile Kürt halkının menfaati açısından bakışımız farklıdır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi