Görüş Bildir

Hakim ve Savcıların atama heyecanı

Meslek öncesi eğitimlerini başarıyla tamamlayan 283 adli yargı hakim ve cumhuriyet savcı adayı, gerçekleştirilen kura çekimiyle Türkiye'nin dört bir yanına atandı.

Hakim ve Savcıların atama heyecanı

Meslek öncesi eğitimlerini başarı ile tamamlayan avukatların, 2. dönem adli yargı hakim ve cumhuriyet savcı adaylarının yeni görev yerleri bilgisayar kurası ile Danıştay Binası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Kura törenine Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (hsyk) Başkanvekili Ahmet Hamsici, Daire başkanları ile Yüksek Yargı Organlarının Başkanları katıldı.

HAKİM VE SAVCILAR

Dönem birincilerinin plaketlerini almasının ardından 283 adayın atama heyecanı başladı. İki gruptan oluşan kura çekiminin ilk aşamasında bilgisayar kura ile adayları belirledi, ikinci aşamada ise belirlenen adayların kura ile görev yerleri tespit edildi. Gruplarda ise 10 adli yargı eş hakim ve savcı adayı, 67 adli yargı cumhuriyet savcı adayı, 206 adli yargı hakim adayı olmak üzere toplam 283 adli yargı hakim ve cumhuriyet savcı adayının görev yerleri belirlendi. Eş hakim savcı adaylarının kura çekimini Sayıştay Başkanı Dr. Recai Akyel gerçekleştirdi. Adli yargı hakim ve savcı adaylarının kura çekimini ise hsyk Başkanvekili Ahmet Hamsici gerçekleştirdi.

HEYECANLI BEKLEYİŞ

Adaylar ve ailelerinin heyecanlı bekleyişi içinde başlayan kura çekimi sonucunda memleketlerine atanan adaylar büyük sevinç yaşadı. Doğu illerine atanan adaylar ise, "Vatanın her yeri güzel, gider çalışırız görevimizi en iyi şekilde yerine getiririz" diye konuştu.

Her kura çekimi sonrası yeni görev yeri belirlenen aday salondan büyük alkış alırken, en fazla alkışı Hakkari'ye savcı olarak atanan Mehmet Nazif Gürarslan, Özgür Bekdemir ve Hüseyin Önal aldı. Atama heyecanını ailesi ile birlikte yaşayan adaylar zaman zaman zorlu anlar yaşadı. Bazı adaylar törene çocukları ile katılırken, İstanbul'da ikamet eden ve kura sonrası yeni görev yeri Tarsus olan bir adayın kızı ise, "Arkadaşlarımdan ayrılacağım" diyerek gözyaşı döktü. Törende ataması yapılan adaylar duygulu anlar yaşadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi