HDP Başkan Yardımcısı Alp Altınörs gözaltına alındı, neden?

HDP Eş Genel Başkan YArdımcısı Alp Altınörs gözaltına alındı. Peki Alp Altınöz neden gözaltına alındı?

HDP Başkan Yardımcısı Alp Altınörs gözaltına alındı, neden?

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs hakkında son dakika gelişmelerin yaşandığı açılandı. Terör örgütü soruşturmaları ağırlık kaandığı PHAL kapsamında Tokat savcılığınca hakkında gözaltına kararı çıkartıldı. Gözaltına alınan Alp Altınörs'ün PKK dağ kadrosuna eleman devşirmekle ve kandırıp dağ kadrosuna dahil etmekle iddia edilmesinn akabinde hakkında son dakika gözaltı kararının bulunduğu açıklandı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Altınörs’ün, Tokat’ta "terör örgütüne üye olmak" suçundan gözaltına alınan Z.U’nun ifadesinden sonra gözaltına alındığı, Z.U.’nun ifadesinde, Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybeden Mehmet Zakir Karabulut’un cenazesinden sonra Karabulut’un evine geldiklerinde Altınörs’ün teröristler lehine konuşmalar yaptığını söylediği öğrenildi.

ALP ALTINÖRS KİMDİR?

1977 yılında başkent Ankara’da dünya geldi. Trabzonlu bir anne ve Sivaslı bir babanın çocuğudur. Ankara TED Koleji Lisesi mezunudur. Ankara Bilkent Üniversitesinde gördüğü eğitimi o dönemin siyasi koşulları nedeniyle 1996 yılında yarıda bırakmıştır. 1995 yılında Demokratik Gençlik Hareketi içinde yer almıştır.

 Altınörs, 2008'de İstanbul Cervantes Enstitüsü'nde eğitimini tamamlayarak İspanyolca tercümanı olmuştur. İspanyolca ve İngilizce’yi iyi derecede bilmekte olup tercümanlık yapmaktadır. Ceylan yayınlarının yayın sorumluluğu görevini yapan Altınörs, uzun bir zaman Atılım Gazetesi'nde editörlük yapmış olup halen Özgür Gündem ve Atılım Gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz