HDP Diyarbakır’da seçim çalışmalarına hız verdi

HDP, Ankara’daki terör saldırısı nedeniyle ara verdiği seçim çalışmalarına bugün yeniden başladı. Miting yapmama kararı alan HDP, esnafa bildiri dağıtarak, vatandaşlarla evlerinde bir araya gelecek.

HDP Diyarbakır’da seçim çalışmalarına hız verdi

Ankara’daki terör saldırısı nedeniyle miting ve müzikli seçim çalışmalarını iptal eden HDP, “Barış için kapıları çal” sloganıyla yeni bir seçim kampanyası başlattı. Diyarbakır’daki çalışmalara Yenişehir ilçesi Ofis AZC Plaza önünde yapılan basın açıklamasıyla başlandı. Açıklamaya, HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ömer Önen ve Gülşen Özer ile Diyarbakır milletvekilleri İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Sibel Yiğitalp, İmam Taşçıer, Feleknas Uca ve Çağlar Demirel katıldı. Burada konuşan Önen, seçim startını hüzünlü bir şekilde verdiklerini belirterek, 10 Ekim Ankara patlamasından sonra gerek seçim çalışmalarını, gerekse bütün etkinlikleri durdurduklarını kaydetti. Önen, “Genel merkezimizin de yaptığı açıklamalar ile beraber, bugün Türkiye’nin 81 ilinde seçim startını vereceğiz. Bu seçim startını verirken, mitingi yapmayacağız. Coşkulu müzikli etkinlikler yapmayacağız. Esnaf ziyareti, ev ziyareti yaparak halka bu süreci anlatacağız” dedi.

Heyet açıklamaların ardından esnafa bildiri dağıtarak, 5 Haziran’da İstasyon Meydanı’ndaki miting sırasında bombalı saldırı yapılan bölgeye geldi. Grubun, patlamanın meydana geldiği yere karanfil bırakmasının ardından açıklamalarda bulunan HDP Diyarbakır milletvekili İdris Baluken, İstasyon Meydanı’nda patlayan bombaların üzerinden dört buçuk ay geçmesine rağmen hala bütün ülkede oluk oluk kan akmaya devam ettiğini söyledi. HDP’li grup, açıklamanın ardından esnafa bildiri dağıtmaya devam etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz