Görüş Bildir

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: Bizim yeni barajımız yüzde 13.1'dir

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, halkın birliği ve coşkusu sayesinde yüzde 10'luk seçim barajının 7 Haziran'da tuzla buz edildiği söyleyerek, "Artık biz kendimize bir teşvik barajı koyuyoruz, bizim yeni barajımız yüzde 13.1'dir. 1 Kasım'da bunu aşacağız hep birlikte. Yüzde 15'e, yüzde 20'ye taşıyacağız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: Bizim yeni barajımız yüzde 13.1'dir

Figen Yüksekdağ, Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde partisinin düzenlediği toplantıya katıldı. Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada, 1 Kasım seçimlerinin halka zorla dayatıldığını öne sürdü. Yeni bir seçim istemediklerini, ülkenin koalisyonla yönetilmesini istediklerini belirten Yüksekdağ, şunları söyledi:

"Halklarımız demokratik kanallardan yaşanan siyasete katılsın istedik ama zorla bu sandıkları getirip bizim önümüze koydular. Ama bugün Samandağ'dan kayıtlara geçsin söylüyorum, 1 Kasım'da seçim sandıklarını bizlere dayattıklarına pişman olacaklar. Bizleri seçime zorladıklarını pişman olacaklar çünkü, 1 Kasım seçimlerinde 7 Haziran seçimlerinden daha beter olacaklar. Eğer 1 Kasım'da diktatörlük heveslileri kazanırlarsa, emin olun Türkiye halklarını bundan çok daha büyük bir savaşın içine sokacaklar. 7 Haziran'da kaybettikleri için Türkiye'yi bir iç savaşın eşiğine getirdiler, bu kaos planı boyunca Türkiye halklarının değerli evlatlarını dağda askerde, polis olarak, mahallesinde evinin önünde 8 yaşında 3.5 yaşında çocukları, 75 yaşındaki ihtiyarları, yani bu toplam 5 ay boyunca 500 insanı katlettiler, katledilmesinin sorumlusu oldular. 400 vekil için 500 insan öldü, yaşamını kaybetti, bu topraklarda sadece bu 5 ay içerisinde. 1 Kasım seçimlerinde kazanarak çıkarlarsa ilk yapacakları şey Suriye'yi işgal hareketi başlatmaktır. Biz bunların böyle planları olduğunu biliyoruz."

KENDİ BARAJIMIZI AŞACAĞIZ

Figen Yüksekdağ, 7 Haziran seçimlerinde yüzde 10'luk barajı aştıklarını ve bu seçimlerdeki hedeflerinin daha büyük olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

"Halklarımızın temiz ve değerli haklarını sonuna kadar koruyacağız, 1 Kasım seçimlerinde bize 1 adım geri attırmak isteyenlere biz 3 adım 5 adım ileri çıkarak cevap vereceğiz. Biz onların faşist yüzde 10'luk barajını tuzla buz ettik, halkın coşkusu birliği ve zaferi onların yüzde 10'luk barajını baraj altında bıraktı. Artık biz kendimize bir teşvik barajı koyuyoruz, bizim yeni barajımız yüzde 13.1'dir. 1 Kasım'da bunu aşacağız hep birlikte. Yüzde 15'e yüzde 20'ye taşıyacağız." Yüksekdağ, toplantının ardından İskenderun İlçesi'ne geçti.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi