Görüş Bildir

HDP'nin Barzani ziyaretinde ilginç 'Kürtçe' detayı

PKK/PYD Türkiye'de ve Suriye'de sıkışınca HDP Barzani'ye gitme kararı aldı. Ancak gidecek kişilerin seçimindeki kriter dikkat çekti

HDP'nin Barzani ziyaretinde ilginç 'Kürtçe' detayı

PKK, son operasyonlarla tarihinin en zor günlerini yaşarken HDP'den ilginç bir hamle geldi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve bir grup partili Barzani'yi ziyaret etmeye karar verdi.

Rûdaw'da yer alan habere göre, Demirtaş ve beraberindeki heyet önce Mesud Barzani ile biraraya gelecek. Heyetin programında Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Değişim Hareketi (Goran) yetkilileriyle toplantılar da yer alıyor.

KÜRTÇE BİLENLERİ GÖTÜRECEKLER

Heyet ağırlıklı olarak Urfa Milletvekili Osman Baydemir gibi Kürtçe bilen HDP'lilerden oluşuyor. Kürtleri temsil ettiğini ileri süren bir partinin içinde Kürtçe bilenlerin araştırılması dikkat çekti.  Ziyaret ile Kürdistan Bölgesi'nde bulunan partiler ile yakın ilişkiler kurulması amaçlanıyor. HDP'nin temaslarında Kürt partileri arasında yaşanan sorun ve çelişkilerin de gündeme gelmesi bekleniyor. HDP’liler 21 Eylül’de başkent Erbil'de olacak ve bir hafta kalacak.

UZUN SÜREDİR ÇATIŞMA HALİNDELER

PKK ile peşmergenin uzun süredir çatışma halinde olduğu biliniyor. Öyle ki, son dönemde Suriye'de PYD'nin işgali sonucu evsiz kalan Suriyeli Kürtler Barzani'nin elinde tuttuğu topraklara sığındılar ve burada PYD'yi ve PKK'yı protesto etmeye devam ediyorlar.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi