Görüş Bildir

Hemen Çark Ettiler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sınır kapılarının açılabileceği açıklaması Avrupa'nın gündemine bomba gibi düştü. AB Türkiye raportörü Piri, "Sığınmacı konusunu müzakerelerle ilişkilendirmek hataydı" dedi, Almanya ise açıklamaların iki tarafa da yarar sağlamadığını belirterek Türkiye'nin AB yolunda ilerlemesini desteklediğini duyurdu.

Hemen Çark Ettiler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün sınır kapılarının açılabileceği yönündeki sözleri, Avrupa'yı anında sarstı.

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) önceki gün alınan müzakerelerin geçici olarak dondurulması tavsiye kararını eleştiren Erdoğan, Avrupa Birliği'nin (AB) daha da ileri gitmesi durumunda Ankara'nın sınır kapılarını açabileceğini söyledi. Erdoğan'ın sözlerine dakikalar sonra Avrupa'dan yanıt geldi. AP Türkiye raportörü Kati Piri, Twitter hesabından "Sığınmacı anlaşmasını üyelik müzakereleri ile ilişkilendirmek başından yanlış" diye yazdı.

Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Elmar Brok ise, Türkiye'nin AB ile yaptığı mülteci anlaşmasını sonlandıracağına inanmadığını söyledi. Anlaşmanın Ankara'nın da çıkarına olduğunu dile getiren Brok, Türkiye'nin ekonomik gelişiminin büyük ölçüde AB ile iyi ilişkilere bağlı olduğunu savundu. Oldenburger Nordwest-Zeitung'a konuşan Brok, anlaşmanın iptalinin veya AB ile ilişkilerin kesilmesinin Ankara'ya daha fazla zarar vereceğini belirterek "Bunu Türk hükümeti de biliyor" dedi.

Almanya: ilerlemesini destekliyoruz

Almanya, açıklamaların iki tarafa da fayda sağlamadığını belirtti. Hükümet Sözcü Vekili Ulrika Demmer, sıkıntı yaşanan konuların karşılıklı konuşarak çözülmesi gerektiğini vurguladı. Mülteci anlaşmasının iki tarafın da çıkarına olduğunu belirten Berlin yönetimi, Türkiye'nin AB yolunda ilerlemesinin Almanya için büyük önem taşıdığını duyurdu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi