Hüda Par'ın bağımsız adayları tanıtıldı

Hüda Par’ın 7 Haziran 2015’de yapılacak olan genel seçimlere 9 ilde de bağımsız adaylarla gireceği öğrenilirken, Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu’nun da Diyarbakır’dan aday olacağı bildirildi.

Hüda Par'ın bağımsız adayları tanıtıldı

 Hür Dava Partisi (Hüda Par) 7 Haziran 2015’ten yapılacak Genel seçimlere bağımsız adaylarla gireceği öğrenildi. Diyarbakır’daki bir düğün salonunda aday tanıtım toplantısı düzenlenirken, toplantıda konuşan Genel Başkan yardımcısı Av. Hüseyin Yılmaz, “Seçim barajı, farklı görüşlerin mecliste temsil edilmesine engel oluyor” görüşünü belirtti.

>Av. Hüseyin Yılmaz sürdürdüğü konuşmasında; "Temsilde adaleti engelleyen bu baraj zulmünü aşabilmek için parti olarak değil de bağımsız adaylarla seçimlere girme kararı aldık" ifadelerini kullandı.

>Türkiye’de acil çözülmesi gereken konuları sıralayan Hüseyin Yılmaz, iki önemli meselenin bulunduğunu anlatarak, biri Kürt Sorunu diğeri ise İslami yaşamın önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söy

>Türkiye'nin önünde acilen çözülmesi gereken iki önemli meselenin bulunduğunu dile getiren Yılmaz, bunlardan birinin Kürt sorunu diğerinin de İslami yaşamın önündeki engellerin kaldırılması olduğunu söyledi.

>DAEŞ BAHANESİYLE DÜZENLENEN GÖSTERİLER

>Av. Hüseyin Yılmaz, 6-7-8 Ekim’de DAEŞ bahanesiyle düzenlenen izinsiz olaylara ilişkin de hazırlanan iddianamede, azmettiricilere yer verilmediğini öne sürerek, "Yandaş kitlesini eylem yapmaya çağıran başta örgüt lideri Abdullah Öcalan, Cemil Bayık, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır il eş başkanı dahil diğer hedef gösterenlerin de iddianameye dahil edilmeleri gerekiyordu" sözlerini kullandı.

>YAPICIOĞLU, DİYARBAKIR'DAN

>Toplantıda, Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun da seçimlere Diyarbakır'dan bağımsız aday olarak katılacağı belirtildi.

>Zekeriya Yapıcıoğlu da yaptığı açıklamada, mecliste İslami bir muhalefetin olması gerektiği görüşünü savundu.

>Kürt sorununun çözümü noktasında “Yeni Anayasa” adımı atılması gerektiğini ifade eden Yapıcıoğlu, şu sözleri dile getirdi:

>"2 yıllık bir çatışmasızlık sürecinden sonra dediler ki 'Kürt sorunu bitti' Sayın Cumhurbaşkanı 'Kürtler sorun değil, sorun sistem sorunudur.' Bu anlamda söylediyse eğer sistem sorunu vardır, doğru. Bu sorun yüzyıldır var ve hala da devam ediyor. Eğer siz acil olarak yeni ve tamamen sivil, insan merkezli bir anayasa yapmaz iseniz ve bu anayasanız halkın değerleri ile barışık olmaz ise sistem sorunu da var olmaya devam edecek"

>İŞTE 9 İLDE HÜDA-PAR ADAYLARI

"Arial","sans-serif"; mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;mso-ansi-language: TR;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA">Konuşmaların sonrasında ise 9 ilde seçimlere girecek olan bağımsız adaylar tanıtıldı. Diyarbakır'da Zekeriya Yapıcıoğlu, Batman'da Aydın Gök, Adana'da Salih Demir, Bitlis'te Cengiz Karakaya, Van'da Mehmet Mehdi Oğuz, Şırnak'ta Şehzade Demir, Şanlıurfa'da Mehmet Yavuz, Bingöl'de Sait Şahin ve Mardin'de ise Mahmut Kılınç'ın aday gösterileceği açıklandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz