Görüş Bildir

İlkler yaşandı

Çankaya Köşkü'nde yapılan 29 Ekim Resepsiyonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan Ulus'ta yaşanan mitingde polisin barikatları kaldırmasıyla ilgili olarak "Barikatları kaldırın emrini ben vermedim" dedi.

İlkler yaşandı

Resepsiyonda bu yıl ilkler yaşandı. Başbakan Erdoğan ilk kez eşi Emine Erdoğan ile birlikte resepsiyona katılırken komutanlar da resepsiyona ilk kez eşleriyle birlikte katıldılar.

ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE RESEPSİYON

Resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan bugün Ulus'ta yaşanan gerginlikle ilgili olarak "Polise barikatı kaldırma emrini ben vermedim. Yaşananlar Cumhuriyet mitinglerine benziyor. CHP illegal örgütlerin peşine takılıyor. 2007'yi özlüyorlardır, ama bu kimseye bir şey kazandırmaz. Cumhuriyeti cumhur korur. Sinan Erdem gibi bir salonu yapmak bize nasip oldu. Ankara'daki olaylarla tenis turnuvasındakileri yapanlar aynı zihniyet. CHP kaybeder" diye konuştu.

'ARAMIZA NİFAK SOKULMASI MÜMKÜN DEĞİL'

Erdoğan eşi Emine Erdoğan'ın ilk kez resepsiyona katılmasıyla ilgili olarak "Bugüne kadar beni Emine Hanım'la buraya sokmayanlar utansın. Benim eşimle Hayrünnisa Hanım arasında en ufak tatsızlık, huzursuzluk olmadı. Söylentiler yalan, uydurma. Aramıza nifak sokulması mümkün değil" açıklaması yaptı.

Erdoğan cezaevlerinde yapılan açlık grevlerini de "Aç kalan falan yok, İçişleri Bakanı gitti. Az ya da çok bir şeyler yiyip içiyor" diye değerlendirdi.

BDP İLE KOMUTANLAR İLK KEZ

Resepsiyonda bu yıl ilk kez, Türk Silahlı Kuvvetleri kuvvet komutanlarıyla Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri aynı çatı altında bir araya geldi. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel eşi Kamuran Özel ile birlikte resepsiyona katılırken BDP'den de Ahmet Türk, Hasip Kaplan ve Sırrı Sakık resepsiyonda yer aldı.

Resepsiyona katılan MHP lideri Devlet Bahçeli'ye 29 Ekim kutlamalarında yaşanan gerginlik soruldu. MHP Lideri Bahçeli bu soru üzerine "İzmir'de yaptığım konuşma geçerlidir" dedi. Öte yandan resepsiyona katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile bir ara başbaşa görüştü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi