İnce Hakkari'de konuştu: Bu sorunu 3B ile çözeceğiz

Hakkari mitinginde konuşan Muharrem İnce, 'Size söz veriyorum burada yapacağım konuşmayı Rize'de yapamazsam bu siyaseti yapmam' dedi.

İnce Hakkari'de konuştu: Bu sorunu 3B ile çözeceğiz

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret ettikten sonra gittiği Hakkari'de miting yapıyor. Mitinge katılanların elinde sadece Türk bayrakları bulunurken, alanda Kürtçe şarkı çalındı. Hakkarililere seslenen Muharrem İnce, "Ben size söz veriyorum burada yapacağım konuşmayı Rize’de yapamazsam bu siyaseti yapmam" dedi. İnce mitingde mal beyanını da açıkladı.

Diyar'ın 'Zeynebê' isimli Kürtçe şarkısının çalındığı miting alanında ilk olarak CHP PM Üyesi Yıldırım Kaya konuştu.

'SİZİN SEÇTİKLERİNİZ CEZAEVİNDEYSE BU BİZİM AYIBIMIZ'

Kaya, “Selahattin Demirtaş cezaevinde. Belediye başkanları, milĺetvekilleri cezaevindeyse bu bizim günahımız, bizim ayıbımız. Sizin seçtikleriniz değil, devletin atadıkları sizi yönetiyorsa bu bizim ayıbımızdır. Size söz veriyoruz. 25 Haziran’da sizin seçtikleriniz size hitap edecek” dedi.

MİTİNGE KATILANLAR 'SELO BAŞKAN' SLOGANI ATIYOR

Kaya'nın, "Muharrem İnce Selahattin Demirtaş'ın selamlarını getirdi" demesi üzerine mitinge katılan kitleden 'Selo başkan' sloganı yükseldi. Demirtaş ismi her söylendiğinde kitle alkış ve sloganlarla 'Selo başkan' sloganı atıyor.

'BURADA SÖYLEDİĞİMİ RİZE'DE SÖYLEYEMEZSEM SİYASETİ BIRAKIRIM'

Miting alanına başında kasketle gelen Muharrem İnce, eşiyle birlikte kitleyi selamladı. Daha sonra halka seslenen İnce, Hakkari’ye kardeşlik için geldiğini belirterek, "Köprü yapmak kolay, huzuru bulmak zor. Türkiye'nin barışa huzura ve kardeşliğe ihtiyacı var" dedi.

İnce'nin "Demirtaş'ı ziyaret ettim. Dedim ki; Selahattin başkan, sana da başarılar diliyorum" sözleri üzerine kitleden yeniden 'Selo baskan' sloganları ve alkışlar yükseldi.

İnce'nin "Erdoğan'a da gittim" sözleri üzerine ise alandan "Yuh" sesi yükseldi. İnce bunun üzerine "Yuh etmeyin. Yuh yok. Emekliliğine az kalmış" dedi.Erdoğan’ın kendisine "Yarın Hakkari'ye gittiğinde Türk bayrağı olacak mı" dediğini anlatan İnce, "Ben tabii ki olacak dedim" şeklinde konuştu.

İnce, “Ben size söz veriyorum burada yapacağım konuşmayı Rize’de yapamazsam bu siyaseti yapmam. Ne ben sizi kandıracağım ne FETÖ beni kandıracak” dedi.

'GÖNÜLLERDE BARIŞACAĞIZ'

İnce sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sorunu 3B formülü ile çözeceğiz. Bir; Barışacağız, iki; büyüyeceğiz, üç; bölüşeceğiz. Gönüllerde barışacağız. Ekonomik olarak büyüyeceğiz. Kazancımızı adil bir şekilde bölüşeceğiz.

Erdoğan 'manifesto açıklayacağız' diyor. Erdoğan manifesto açıklayamaz. Kaç yıldır iktidarda, ne yaptı. Ben manifesto açıklarım ben. O ancak iflasını açıklar.

'CUMHURBAŞKANI ADAYI TUTUKLU OLMAZ KARDEŞİM'

İnce Demirtaş’ın tutuklu olmasına ilişkin de “Birinin elini bağlayarak güreş olmaz. Cumhurbaşkanı adayı tutuklu olmaz kardeşim. Gelsin yarışsın. Bunu Edirne'de de söylerim, Trabzon'da da, Hakkari'de de söylerim. Erdoğan tutuklu olsa, onun için de söylerim” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz