İstişare meclisi "Evet" diyoruz

223 STK, Vakıf ve Dernek'ten oluşturulan Diyarbakır İstişare Meclisi, referanduma ilişkin kararını açıkladı; seçim'de "Evet" diyeceğiz.

İstişare meclisi

Diyarbakır İstişare Meclisi adıyla bir araya gelen 223 dernek, vakıf ve STK'lardan oluşan İstişare Meclisi, 16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa değişikliğine ilişkin referanduma "evet" diyeceklerini açıkladı.

DİYARBAKIR İSTİŞARE MECLİSİ

Merkez Yenişehir semtinde bulunan Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda bir araya gelen, Diyarbakır İstişare Meclisi'ni oluşturan üyeler, ortak bir basın açıklaması yaptı. Hazırlanan yazılı ortak basın açıklamasını Gönül Köprüsü Derneği Başkanı Ali Serdar Tuncer yaptı.

Tuncer, 223 dernek ve vakfın oluşturduğu Diyarbakır İstişare Meclisi'nin kuruluşunu da bu toplantıyla kamuoyuna duyurduklarını ifade ederek, böyle bir oluşumun temel amacının, şehrin ve bölgenin sosyal, ekonomik ve siyasal problemlerini, kültürel etkinliklerini meclislerinde istişare edip rapor haline getirerek, çözüm yolunda, ilgili makamlara iletmek olduğunu söyledi.

REFERANDUM'DE EVET DİYECEĞİZ

Türkiye için çok önemli bir dönüm noktası olarak görülen, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan referandumun, Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Tuncer, şöyle dedi;

"Bizler Diyarbakır İstişare Meclisi olarak 16 nisan referandumunu çok önemli buluyoruz ve evet oyları ile beraber ülkenin kaderinin değişeceğine inanıyoruz. Milletimizin teveccühü ile kazanılacak olan bu zaferde ülkemiz güçlü bir demokrasiye, sağlam bir ekonomiye kavuşacak, dünyanın sayılı ülkeleri arasında yerini alacaktır. Türkiye'nin güçlenmesi İslam coğrafyasının da birleşmesi ve güçlenmesine vesile olacaktır. Referandum ile oylamaya gidilecek bu sistemde, başta ekonomik olmak üzere birçok alanda istikrar gelecek, kararları hem cumhurbaşkanı hem de parlamentoyu seçen azizi milletimiz alacaktır. Yeni sistem ile koalisyon hükümetlerinin olmayışı hem istikrarın hem de kararın millete ait olduğunun teminatı olacaktır.

DİYARBAKIR EVET DEMELİDİR

Artık bürokrasiye takılmadan kararlar daha hızlı alınabilecek, hükümetler daha çabuk kurulabilecek. Gerek ülkemizin gerekse İslam coğrafyasının birliğinin ve güçlenmesinin zeminini hazırlayacak olan ve sonucunu 16 Nisan günü alacağımız referandum çalışmalarında evet söyleyip, bunun içinde gerek kamuoyu duyurularında bulunup gerekse konferanslarımızla ve direkt halka giderek güçlü bir şekilde Diyarbakır'da evet oylarının çıkması için mücadele edeceğimizi buradan tüm kamuoyuna deklare ediyoruz." 

Kaynak: Diyarbakır Söz