Görüş Bildir

İttifak Komisyonu Kuruluyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan. MHP ile yapılacak seçim ittifakına ilişkin "Biz seçim ittifakını milli mutabakat olarak görüyoruz. İttifakı tabanımıza iyi anlatalım" dedi.AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal da Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli arasında yapılan görüşmede ittifak ile ilgili AK Parti ve MHP'li vekillerden oluşan komisyon kurulması kararı alındığını söyledi.

İttifak Komisyonu Kuruluyor

İttifak için AK Parti ve MHP'li vekillerden oluşan komisyon kurulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, bazı milletvekilleri ile kahvaltında bir araya geldi.  AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Ağrı, Balıkesir, Bayburt, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Muş, Osmaniye ve Trabzon milletvekilleri katıldı.

ERDOĞAN: İTTİFAKI MİLLİ MUTABAKAT OLARAK GÖRÜYORUZ

Vekillerle yaptığı görüşmede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli ve yerli olan herkesle birliket hareket ederiz. Biz seçim ittifakını milli mutabakat olarak görüyoruz. Milli bir mutabakat olacak. Sayın Bahçeli mili ve yerli bir duruş sergiledi" dedi.

"3'ER KİŞİLİK KOMİSYON KURULMASI DÜŞÜNÜLMEKTEDİR"

Görüşme sonrası AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal görüşmeye ilişkin  açıklama yaptı.  Ünal, "Erdoğan'ın vekillerle yaptığı görüşmede milletvekillerimiz düşüncelerini paylaştılar. 24 milletvekilimiz söz istedi ve yaklaşık 2 saat süren toplantıda 13 milletvekilimiz konuşabildi. Kalan 11 milletvekilimiz de önümüzdeki toplantıda söz hakları baki olmak üzere toplantımızı bitirdik" dedi.

 AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal Beştepe'de dün gerçekleşen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli görüşmesinnin içerğini ilişkin de konuştu. Ünal şunları söyledi:  "Bu konu uzunca bir zamandan beri Türkiye'nin gündeminde. 15 Temmuz sonrası Türkiye'nin sürdürdüğü 4 terör örgütü ile mücadelesi var. Sınır güvenlği, sınır illerini korumak için, Suriye ve Irak'ta sürdürdüğü ciddi bir mücadele var. Fırat Kalkanı Harekatı gibi, Kuzey Irak'taki zaman zaman ortaya çıkan harekat gibi. Türkiye bir milli mücadele veriyor. Biz ittifakı bir milli mutabakat meselesi olarak görüyoruz. Sayın Devlet Bahçeli ve MHP ile yürüttüğümüz görüşmeler büyük bir milli mutabakatın ilk adımıdır.

Önümüzdeki süreçte oluşturulacak olan komisyonlar aracılığıyla bu mesele teknik olarak çalıştırılacaktır. AK Parti uyum yasaları çerçevesinde ittifak konusunu çalışmaktadır. Başlangıç olarak AK Parti ve MHP'nin bu çalışmayı sürdürmek için 3'er kişiden oluşacak bir komisyon kurulması düşünülmektedir"

ABDULLAH GÜL AÇIKLAMASI

Gül'an açıklamaları ile ilgili de konuşan Ünal, "Neyin mücadelesini verdiğimizi, neyin derdinde olduğumuzu, özellikle 15 Temmuz'dan sonraki mücadeleyi adeta bir ateş çemberine dönüşmüş bölgede Türkiye'nin ayakta kalması için nasıl mücadele verdiğimizi herkes görüyor. Bunlar devam ederken biz sadece 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün de bu mücadele içerisinde bir AK Parti neferi olarak bulunması gerektiğini ifade ettik. Siyasi mülahazalarla hareket etmedik" ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi