Kılıçdaroğlu: AYM'ye niye gitmedik?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da üniversite öğrencileri ile bir araya geldiği toplantıda Anayasa Mahkemesine neden gitmediklerini anlattı.

Kılıçdaroğlu: AYM'ye niye gitmedik?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin alışılmışın dışında hareket ederek, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçişi esas alan anayasa değişikliği teklifinin iptali talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurmamasını Atatürk'e bağladı.

Kılıçdaroğlu, İstanbul’da üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. DoubleTree by Hilton Hotel’de düzenlenen toplantıda gençlere seslenen Kılıçdaroğlu’nun gündeminde anayasa değişikliği referandumu vardı.

NİÇİN GİTMEDİK?               

Anayasa Mahkemesine neden gitmediklerini anlatan Kılıçdaroğlu, " Niçin biz anayasa mahkemesine gitmedik. Mustafa Kemal Atatürk’ün Amasya Tamimi nedeniyle biz Anayasa mahkemesine gitmedik. Ne diyor Mustafa Kemal Atatürk, ‘milletin istiklalini milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ diyor. Ben bu milletin sağduyusuna güveniyorum. Bu milletin doğru karar vereceğine inanıyorum. Eğer bu millet milli kurtuluş savaşını vermişse şimdi bunun ikinci önemli adımını atacak" dedi.

BİZ İNSAN MIYIZ?

Sadece bir kişi düşünecek hepimiz ona uyacağız. O zaman bizim aklımıza ne gerek var. O zaman biz insan mıyız, değil miyiz? Benim düşüncem yok mu? Yanlış yapıyorsa ‘arkadaş sen yanlış yapıyorsun’ deme hakkım yok mu?

367 KORKUSU

CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurmamasının perde arkasında, mahkemenin red kararı verme ihtimali ve 367 gibi yeni bir krizin olduğu ise bilinen bir gerçek.

Kaynak: Diyarbakır Söz