Görüş Bildir

Kılıçdaroğlu: O karikatür hesabımda yayınlanacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu: O karikatür hesabımda yayınlanacak

Yeni dönemin ilk grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu'nun derhal serbest bırakılmasını isterken, ODLÜ'lü öğrencilere sahip çıktı. Kılıçdaroğlu, ODTÜ'lü öğrencilere destek için "O pankartı ben de kendi twitter hesabımdan paylaşacağım" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle: ODTÜ'de herkes birbirine hocam der çünkü kimse kimseden üstün değildir ve herkesin birbirinden öğreneceği şeyler vardır. ODTÜ'lüler hiçbir zaman 'reis' ve 'başkan' gibi hitap kullanmaz çünkü ODTÜ'lüler reis ve başkanlara inanmaz.

13 yıl önce Penguen dergisinde bir karikatür yayımlanıyor ve beraat ediyor. Aynı pankartı taşıyan ODTÜ öğrencileri tutuklanıyor, bu nasıl yargı? Eleştiriye açık değil.

HİTLER DE MUSSOLİNİ DE BÖYLEYDİ

Hitler de böyleydi, Mussolini de böyleydi, eleştiriye tahammül edeceksin. Ben bugün bütün milletvekili arkadaşlarımdan istirham ediyorum, bu karikatürü yayınlasınlar. Benim twitter hesabımdan bu karikatür yayınlanacak.

Aramızda Enis Berberoğlu'nun da olması gerekiyordu. Berberoğlunun tutukluluğu yargının iflasını gösteriyor. Derhal oturup karar almaları ve Berberoğlu'nu serbest bırakmaları gerekiyor

Eren Erdem 29 Haziran'da tutuklandı. Eren Erdem niye kaçsın? Suçsuz bir insan kaçar mı? Dokunulmazlığı kalkıyor, duruşması eylül ayında, kaçabilir gerekçesiyle tutukluyorlar. Eren Erdem'in yazdığı kitapların tamamı 'FETÖ' terör örgütünün ne kadar tehlikeli olduğu anlatmaktadır. Dokuz kitabı var. Gerekçe gizli tanık. Karar gazetesinin sahibi Eren Erdem'e 'Bana Turgay Oğur vasıtasıyla ulaştılar. Vergi borçlarımı kapatacaklar, senin hakkında bazı suçlamalar olacak' diye. Ben yargının içinde bulunduğu perişan hali size sunuyorum.

HUKUK MU SARAY MI KARAR VERİYOR?

Hukukun üstünlüğüne göre mi Saray'ın telkinlerine göre mi karar vereceksiniz? Hiçbir hakim unutmasın; sizi izlemek, takip etmek ve teşhir etmek benim boyunum borcudur. Sanıyorlar ki biz böyle baskı kurdukça, milletvekillerini hapse attıkça, tazminat cezası verdikçe Kılıçdaroğlu geri adım atacak, sizin feriştahınız gelse geri adım atmayacağım. Her ortamda ve her yerde hakkı, hukuku, adaleti savunacağım.

Adalet istiyoruz, hakkı ve hukuku istiyoruz. Cübbeni çıkaracaksın, geleceksin buraya. Anayasa Mahkemesi kararını uygulamayan hakimi Yargıtay'a atadılar. Yargıtay için yüzkarasıdır. Yarın birisi Yargıtay kararını uygulamıyorum derse ne olacak? Hukuksuzluğu hukuk kültürü diye yurtturmaya çalışıyorlar. Adalet yok.

"HULUSİ AKAR VE HAKAN FİDAN NEDEN İFADE VERMEDİ"

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında 15 Temmuz darbe girişimi üzerinde durdu. Kılıçdaroğlu, bu konuda şunları söyledi: “Darbenin olacağı biliniyor, önlenmedi. Sonuçlarından yararlanıldı. Adil Öksüz adını televizyonlarda en yaygın şekilde ben dile getirdim. 15 Temmuz akşamı Adil Öksüz gözaltına alındı. FETÖ’nün imamı olduğu 8 yıl önceden beri biliniyor. İki konuyu çok iyi halka anlatmamız lazım! TBMM’de Araştırma Komisyonu kuralım dedik. Meydanlarda kutlama yapıyorlar, 250 kişinin kanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakasındadır. Sen başbakanlık müşavirisin. Polis değilsin, jandarma değilsin, komutan değilsin. Kim buna izin veriyor, nasıl izin veriyor, ne görüşüyorlar? Sarayın 15 Temmuz’unun ne kadar karanlık olduğunu herkesin bilmesini istiyorum! Savcı soruşturma yapmak istedi, darbe ile ilgili ne Hulusi Akar ne Hakan Fidan savcıya gidip ifade vermedi. Ben 250 kişinin hakkını savunmayacak mıyım? Soruşturmayı neden engelledin. Saray’ın 15 Temmuz’unun ne kadar karanlık olduğunu herkesin bilmesi lazım.”

"BİR NUMARALI DARBECİ SENSİN"

Kılıçdaroğlu, darbenin siyasi ayağı olarak da yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı gösterdi.

Kılıçdaroğlu, “Bir numaralı darbeci sensin kardeşim, sensin. Bugün 20 Temmuz sivil darbesinin sonuçlarını yaşıyoruz. Son derece bilinçli bir hareket. Darbe günü O.K. isimli birisi MİT’e gidiyor, darbe yapılacağını 14’de söylüyor. Niye önlem almadılar? Savcı soruyor O.K’ya, ‘Sen MİT’te darbe yapılacak lafını kullandın mı?’ ‘Evet’ söyledim diyor. Darbeden 3 ay önce kod ismi olan biri İzmir’de gidiyor, darbe yapacakların tamamının ismini savcıya veriyor. Bekliyorlar darbe yapılsın diye; karşı darbe yapalım! 5 binin üzerinde üniversite hocası kapının önüne konuldu. Gazeteciler, milletvekilleri, karikatüristler hapse atıldı” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi