Görüş Bildir

Kılıçdaroğlu: Türkiye’yi borç batağına kim soktu?

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “30 gün çalışan asgari ücretli 2 bin 20 lira alıyor, siz saniyede 3 bin 362 lira faiz ödüyorsunuz. Türkiye'yi bu borç batağına kim soktu?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu: Türkiye’yi borç batağına kim soktu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, “Malum bizlere kumpas kuruyorlar. İsterseniz Çin Seddi'nin getirin yıkıp geçeceğiz. Onlar sanıyor ki bir şey söyledik ve CHP hemen geri adım atacak. Neden atalım? Haklıyız” ifadelerini kullandı.

‘CHP İLE UĞRAŞIYOR’

AKP'ye oy veren seçmenlere seslenen Kılıçdaroğlu, “bir partiye kumpas kurmak doğru bir şey değildir. Dedikodu üzerinde siyaset yapmak da doğru bir şey değildir. Memleketin dünya kadar derdi var, o sorunları çözeceğine CHP ile uğraşıyor. Çünkü önündeki en büyük engeli CHP olarak görüyor” dedi.

‘MERAKLANMA SEVGİLİ ERDOĞAN’

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayip Erdoğan’ın EYT’lilerin sorunlarını gündemine almadığını ifade ederek, “ Erdoğan diyor ki 'Seçimi kaybetsek de ben bu işte yokum. İskandinav ülkeleri bu yüzden battı” diyor. 70 bin dolar bu ülkelerde ücret. Haberi yok. Hiç meraklanma sevgili Erdoğan seçimi zaten kaybedeceksin. Kaybetmekten söz etmesi de başlı başına olay. Düne kadar bu lafı ağzına almazdı. O da görüyor ki gidecek. Sizin sorununu da çözeceğiz. Dünyanın her tarafında reform yapılır, emeklilik yaşı uzatılır. Daha yüksek emeklilik aylığı alır. Beyefendinin yaptığı ne, tam tersine.

‘ÇOCUKLARIMI NASIL DOYURACAĞIM’x

“Şiddete uğrayan kadınlar var. Akşam çocuklarımı nasıl doyuracağım diye düşünen kadınlar var” diye devam eden Kılıçdaroğlu,  “21. yüzyıl Türkiye'sinden bahsediyoruz. Akşam pazarından yiyecek arayan kadınlar var. Kadınlar dünyanın her tarafında saygı duyulan kişilerdir. İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre 15 Kasım itibarıyla 299 kadın şiddet nedeniyle hayatını kaybetti. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine göre ise 380.  Kadınlar dün meydanlara çıktı. Taksim Meydanı'na doğru geliyor kadınlar. Plastik mermiler ve biber gazları ile kadınlar dağıtıldı. Erdoğan'a soruyorum, yakışıyor mu? Polislere bu talimatı kim verdiyse neden görevden almıyorsun. Ne vardı bu kadınların ellerinde; sadece şiddeti protesto eden pankartlar vardı” diye belirtti.

‘ÖĞRETMEN MAAŞLARI ENFLASYON İLE ERİYOR’

Eğitim sisteminin bozulduğu toplumların geriye gittiğini söyleyen Kılıçdaroğlu  şöyle devam etti: “Önce aylıklarından başlayalım, bir öğretmen bütün enerjisini çocuğa veriyorsa mükemmeldir. Bunu için öğretmeni yaşadığı sorunlardan arındırmamız gerekiyor. Bu yüzden öğretmen borcum, taksitim diye düşünmemelidir. Biz Avrupa'da öğretmenlerin aldığı maaşın yüzde 30'lara varan oranda daha az maaş alıyor. Öğretmenlerin maaşı yaşanan enflasyonla da eriyor. Bugün bakıyoruz bir kadrolu öğretmenler var bir de sözleşmeli öğretmenler var. İş güvenleri yok, daha zor koşullarda çalışıyor daha düşük ücret alıyorlar. Bir de ücretli öğretmenler var. Bunlar en garibanları. Bir de ataması yapılmayan öğretmenler var, sayıları her geçen yıl artıyor. Rehabilitasyon merkezlerinde görev yapan öğretmenler de var. Enflasyonla birlikte bu öğretmenlere verilen ücrette indirim yapıldı. Bir de KHK'lı öğretmenler var.”

İŞSİZLİK CİDDİ BİR SORUN

İşsizlik ciddi bir sorun. İzmir'de bir tesisi açıyoruz. Genç bir kadın geldi ağladı ne olursunuz iş, diye. Herkesin gözü önünde ağladı. Böyle bir tabloyu acaba Saray'dakiler biliyor mu. İşsiz bir insanın ruh yapısını acaba biliyorlar mı? İşsiz bir insanın bütün kötülüklere açık olabileceğini biliyorlar mı? 17 yıldır memleketi yönetenler cumhuriyet tarihinin en büyük işsizliğinden sorumludur. İşsizlik felakettir. TV kanalları CHP'yi günlerdir tartışıyor. Tartıştın da ne oldu CHP kapı gibi duruyor.

İCRA DAİRELERİNDE 21 MİLYON DOSYA VAR

İcra dairelerinde 21 milyon dosya var. Aylık geliri 673 liranın altında olan kişi sayısı 8 milyon kişi. Aylık geliri 673 lira olarak kabul ediyorsun madem, bir gün geçir bari. 1000 liranın altında aylık alanlar, SGK internet sitesinde 2019 Eylül'de 1000 liranın altında alanlar 843 bin kişi. Ben mi sen mi milleti kandırıyorsun? Bunlar bizim rakamımız değil. 2019'un 10 ayında saniyede 3 bin 362 lira, 1 dakikada 201 bin 735 lira, 1 saatte 12 milyon 104 bin 144 lira, 1 günde 290 milyon 499 bin 365 lira, 1 ayda 8 milyar 714 milyon 980 bin lira faiz ödeniyor.

SİZ SANİYEDE 3 BİN 362 LİRA FAİZ ÖDÜYORSUNUZ

Fakir fukaranın parasının nerelere harcandığını bilsinler. Borçlanma Genel Müdürlüğü neden kuruldu? Öyle bir borç aldılar ki artık yönetemiyorlar. 30 gün çalışan asgari ücretli 2 bin 20 lira alıyor, siz saniyede 3 bin 362 lira faiz ödüyorsunuz. Türkiye'yi bu borç batağına kim soktu? Vatandaş borç batağında. İcra daireleri dosyalarla dolu. Saray'da oturanlara seslenmek istiyorum. 673 TL ile bir gün geçin bakalım. Bin TL'nin altında aylık alanlar... Bu aylığı alan yetim, dul mu var diyordun. SGK'nın internet sitesinde yazıyor. Bin TL'nin altında. Ben mi doğruyu söylüyorum sen mi? Kendi silah fabrikasını başka bir orduya peşkeş çekenlere vatan haini denir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi