Görüş Bildir

Kader Seçimi!

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelen AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, 1 Kasım’ın Türkiye’nin kader seçimi olduğunu söyledi.

Kader Seçimi!

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayları Galip Ensarioğlu ve Beran Çelik, Ergani ilçesindeki mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi. İlçe öğretmenevinde yapılan toplantıda konuşan Ensarioğlu, 1 Kasım seçimlerinin üç ay içinde Türkiye’de yapılan ilk seçim olduğuna dikkat çekerek, “Dolaysıyla bu seçim, Türkiye’nin ve Diyarbakır’ın kaderi açısından en önemli seçimdir. Ortadoğu’daki gelişmelere ve Türkiye’deki siyasal istikrarsızlığın yarattığı boşluğa baktığınız zaman, AK Parti’nin güçlü bir iktidarına ne kadar ihtiyaç duyulduğu bir kez daha görülecektir. 7 Haziran seçimlerinin ardından çıkan tablodan sonra ortaya çıkan istikrarsızlık, hem ekonomik olarak hem de siyasi anlamda çok büyük krizlerin yaşanmasına sebep oldu. Türkiye’yi zayıf düşürmeye çalışan bir takım güçler, Türkiye’nin Ortadoğu’daki etkinliğini kırmak için maalesef çok ciddi çabalar ortaya koydu. Bunun en büyük örneklerinden birisi de, daha birkaç gün önce Türkiye tarihinin en kanlı saldırısının Ankara’da yapılmasıydı. Yüze yakın insanımızı vahşice katlettiler. Hedef oradaki herhangi bir siyasi parti veya sendika değildi. Orada hedef, Türkiye’ydi. Türkiye’nin istikrarı, birliği ve bütünlüğüydü. Buna rağmen çok şükür emellerine ulaşamadılar, istedikleri kargaşayı Türkiye’de çıkartamadılar” dedi.

“1 KASIM TERCİH GÜNÜDÜR”

AK Parti hükümetinin bugüne kadar yaptığı hizmetleri Türkiye ve Diyarbakır’ın çok iyi bildiğini anlatan Ensarioğlu, “Bizler iktidara geldiğimiz günden bugüne kadar başta Kürt sorununun çözümü olmak üzere, siyasal ve ekonomik anlamda devrim niteliğinde ciddi reformlar hayata geçirdik. Bunun yanı sıra hava alanı, duble yollar ve barajlar yapıldı. Hizmet anlamında Diyarbakır’da söz verdiğimiz her şeyi hayata geçirdik. Bizler bunlarla uğraşırken, birileri de hizmetler olmasın diye elinden geleni yapıyor. Bu bakımdan 1 Kasım bir tercih günüdür, halkın iradesinin sandığa yansıyacağı dündür” diye konuştu.

AK Parti hükümetinin katı merkezi yönetime son verip bütün yetkileri yerele devretmek amacıyla büyükşehir yasasını çıkardığını dile getiren Ensarioğlu, şunları kaydetti:

"Artık bütün işi sizin seçeceğiniz insanlar size yapsın. Yetkileri onlara verdik ama onlar halktan aldıkları o yetkiyle halkı tehdit ediyorlar, şantaj yapıyorlar. Oy vermeyene yol ve hizmet yapmayacaklarını söylüyorlar. Sizden güç alarak sizi tehdit etmeye çalışanlara bir dur deyin artık. 1 Kasım'da iktidara geldiğimiz takdirde yapacağımız ilk kanunla, yatırım izlemeye bütçe oluşturacağız. Onlar yapmadıkları zaman biz yapacağız. Kimse sizi cezalandıramaz, kimse size bu güçle şantaj yapamaz. Biz buna müsaade etmeyeceğiz.”

“ONLARIN HİZMET YAPMA DERDİ YOK”

DBP’li yerel yönetimlerin hizmet yapmak gibi bir derdi olmadığını söyleyen Ensarioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Diyarbakır’ı 15 yıldan fazladır yönetiyorlar, gelinen noktada şehrin geldiği hale bir bakın. 3 gündür patlayan bombadan dolayı protesto yapacaklar diye, temizlik hizmetini bırakıp memleketin her köşesini çöplüğe çevirdiler. Memleketin her yeri kaç gündür toplanmayan çöplerle dolu. Bu mudur belediyecilik? Kepenk kapatırsın, kendi halkını cezalandırırsın. Protesto yaparsın, çöpleri toplamazsın. Hendek kazar, kendi halkını cezalandırırsın. Bu nasıl protesto? Bir şeyi protesto ederken kendini insanını cezalandırırsan bu halk günü gelir sana sandıkta hesabını sorar.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi