Görüş Bildir

Kardeşliğin yeşerdiği gün!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Nevruz'un, gerçek manasıyla, kardeşliğin ve dostluğun yeşerdiği bir gün olmasını dilediğini belirterek, ''2013 Nevruz'unun ismine ve içerdiği manaya yaraşır şekilde, ülkemiz, milletimiz, ortak coğrafyamız için bir bahar, bir tazelenme, umutların güçlü şekilde yeşerdiği bir iklim olmasını yürekten temenni ediyorum'' dedi.

Kardeşliğin yeşerdiği gün!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Bolluğu, bereketi, tazelenmeyi ifade eden Nevruz'un, Anadolu'dan Kafkaslar'a, Orta Doğu'dan Tibet'e kadar geniş bir coğrafyada binlerce yıldan bu yana kutlanan dostluk ve kardeşlik bayramı olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Milletimiz tarih boyunca ortak bir kültürü, ortak bir medeniyeti paylaşmış, sevinçte de kederde de kader birliği yapmış, yaşadığımız her türlü güçlüğü ve zorluğu birlik ve beraberlik içinde atlatarak, birbirlerine sarsılmaz bağlarla kenetlenmiştir'' ifadesini kullandı.

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

''Aziz milletimiz, inanıyorum ki bugün yaşadığı sıkıntıları ve badireleri de yine birlik ve beraberlik içinde atlatacak, demokrasimizin, toplumsal barışımızın önündeki engelleri kararlılıkla aşacaktır.

KARDEŞLİK BAĞLARIMIZ

Bu noktada Nevruz'un bizi bir olmaya çağıran, dostluk ve kardeşlik bağlarımızı pekiştiren ruhunun korunması, bu ruha yakışmayan taşkınlıklardan, provokasyonlardan uzak, neşe içinde bir bayram olarak kutlanması milletimizin ortak temennisidir.

Yüzlerce yıllık sevgi ve hoşgörünün bayraktarlığını üstlenmiş, farklılıklarımızı zenginlik olarak addeden bir kültür ve medeniyetin temsilcileri olarak, inanıyorum ki bu anlamlı günde de gerekli hassasiyeti gösterecek, birliğimizi ve beraberliğimizi canlı tutmaya devam edeceğiz.

Zira, bize yakışan barışın, kardeşliğin evrensel dilini yüceltmek, şiddetin, kinin, nefretin dilini bütünüyle terk etmektir.

TAZELENMEYE VESİLE OLSUN

Ben bütün kalbimle, bu Nevruz'un, ülkemiz ve milletimiz için gerçek manasıyla, kardeşliğimizin, dostluğumuzun yeşerdiği bir gün olmasını diliyorum. 2013 Nevruz'unun, ismine ve içerdiği manaya yaraşır şekilde, ülkemiz, milletimiz, ortak coğrafyamız için bir bahar, bir tazelenme, umutların güçlü şekilde yeşerdiği bir iklim olmasını yürekten temenni ediyorum.

Bu düşüncelerle başta aziz milletimiz olmak üzere kardeş ülke ve toplumların Nevruz Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor, Nevruz'un adı gibi tazelenmeye, yenilenmeye ve esenliğe vesile olmasını diliyorum.''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi