Görüş Bildir

Kayapınar 'Can' dedi!

Merkez Kayapınar İlçesi'nin AK Parti 4. Olağan konfresinde, delegeler Servet Can dedi. Tek listeye gidilen seçimde Can İlçe Başkanı seçilirken, Partinin İl Koordinatörü Cantimir, AK Partinin bir millet hareketi olduğunu söyledi.

Kayapınar 'Can' dedi!

AK Parti Kayapınar 4. Olağan Kongresi yapıldı.

Kayapınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kongrede konuşan AK Parti Diyarbakır İl Koordinatörü Abdullah Cantimur, AK Parti'nin bir millet hareketi olduğunu söyledi.

MİLLET HAREKETİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Cantimur, operasyonla amaçlananın orada yaşayan halkın güvenli bir şekilde yaşamasını sağlamak olduğunu belirtti.

Cantimur, ABD'nin ilk amacının İsrail'in güvenliğini sağlamak olduğunu savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İkinci amacı ise bölgedeki enerji imkanlarını kontrol etmektir. Rusya'nın amacı güneyindeki Akdeniz koridorunu elinde tutmaktır. Ama Türkiye'nin amacı ne Suriye'nin toprak bütünlüğüne el koymak ne de enerji kaynaklarından pay almaktır. Türkiye'nin tek isteği oradaki halkın huzur içinde yaşamasını sağlamak ve Türkiye'ye karşı bir tehdit oluşturacak bir yapının orada oluşmasına mani olmaktır."

DELEGELER CAN DEDİ

AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak da yapılan kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Tek listeyle seçime gidilen kongrede, Servet Can Kayapınar İlçe Başkanlığına seçildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi