Görüş Bildir

KCK’dan Barzani’ye yanıt

Mesut Barzani ve KDP Yönetiminin, PKK yöneticisi Kalkan'ın "Güney Kürdistan'ı Erbil'den yöneteceğiz dememek lazım" sözlerine gösterdiği tepkiye KCK yönetimi yanıt verdi: Şaşırtıcı ve anlam verilemez.

KCK’dan Barzani’ye yanıt

KCK Yürütme Konseyi Eş başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, PKK ve KDP’nin ideolojisi ve politikaları farklı olan siyasi hareketler olduğuna dikkat çekildi. KDP yetkilileri sık sık PKK’yı eleştirdiğine dikkat çekilen açıklamada, kendilerinin soğukkanlı yaklaştığı belirtildi.

'Açıklama şaşırtıcı'       

Açıklamada, KDP tarafının açıklamalarının şaşırtıcı olduğu ifade edildi.

“Kuşkusuz farklı düşünce ve öneriler olabilir; değerlendirmeler yapılabilir. Ancak sadece düşünce ve görüşü ifade eden değerlendirmeler karşısında “İç savaş çıkarılmak istendiği”nden söz etmek gerçekten de şaşırtıcı olmuştur. Halkımızın en fazla acısını çektiği ve bir daha olmamasını istediği bu tür bir durumu, ortada bir neden yokken bu kadar kolay ifade etmek, duyulması gereken siyasi sorumlulukla bağdaşmamaktadır. Hareketimizin, farklı bir inanca sahip; insanlığın ve tarihimizin bize miras bıraktığı Ezidi halkımız için Kürdistan demokrasisi içinde özyönetime sahip olarak ulusal birliği güçlendirecek bir yaşam biçimine sahip olmasını Kürdistan'ı parçalama ve bölme olarak göstermek gerçekten de anlaşılmaz bir tutumdur. Kürdistan'a yönelik her tehlike karşısında duran bir ulusal bilinçle fedaice bir savunma pozisyonu içinde olmamız bu tür değerlendirmeleri hak etmemektedir.”

'Gerilime taraf olmayacağız'

KCK, gerilimlerin tarafı olmayacaklarını ifade etti.

“KDP Polit Bürosu ve yetkililerinin açıklamaları ise susturma, konuşturmama, bir daha bu tür görüşlerin olmasını engelleme, yaşamasına izin vermeme gibi yoruma açık demokratik olmayan tehlikeli değerlendirmelerde bulunması eğer maksadı aşan yetersiz değerlendirmeler değilse, gerçekten de düşündürücüdür. Ulusal kongrenin tartışıldığı bir dönemde bu tür ifadelerde bulunulmasının hiç kimseye faydası olmayacaktır.Biz hareket olarak anlaşılmaz biçimde yaratılan gerilimler içinde olmayacağız. Siyasi yaklaşımlarımızı ve önerilerimizi demokratik teamüller içinde ifade etme, halkımız ve kamuoyu ile paylaşma dışında bir tutum içinde olmayacağız.”

Tansiyon nasıl yükseldi?

PKK yöneticilerinden Kalkan, örgüte yakın bir yayın organına verdiği röportajda, "Güney Kürdistan'ı Erbil'den yöneteceğiz dememek lazım" sözlerini kullanmıştı. Kalkan’ın bu sözlerine hem IKBY Başkanı Mesut Barzani hem de, KDP yönetimi sert tepki göstermişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi