Kılıçdaroğlu: 12 Eylül yasalarını değiştirelim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül ile hesaplaşmanın yolunun Kenan Evren'in getirdiği yasaları değiştirmekten geçtiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu: 12 Eylül yasalarını değiştirelim

Kılıçdaroğlu, "Bakınız, 12 Eylül'le hesaplaşacağız diyorlar. 12 Eylül'le hesaplaşmak için gelin Kenan Evren'in getirdiği yasaları değiştirelim. Demokratikleştirelim." dedi.

    Karabük'te partisine katılım programında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasına sitem ederek başladı. Demir Çelik Fabrikasını partisinin kurduğunu belirten Kılıçdaroğlu, buna rağmen parti olarak seçimlerde istedikleri sonuçları alamadıklarını kaydetti. Kılıçdaroğlu, "Karabük'te beklediğim oyu alamadım. Karabük'teki işçiler Kılıçdaroğlu'na güveniyoruz diyorsunuz, ben de işçilere güveniyorum. Ama işçilerin, emeğini savunan siyasal bir partinin yanında olması lazım. Yani CHP'de olması lazım. En son Erzurum'da 5 tane vatandaş donarak hayatını kaybetti. Saatlerce kurtarılmayı beklediler. Seçimlerden önce Erzurum'da bizim helikopterlerimiz var, imkanlarımız var, diyorlardı. Hani Türkiye çok büyüktü, gelişmişti. İşçiler saatlerce bekledi, bir Allah'ın kolu gelip kurtarmadı. İnsan sevgisi varsa yüreğinde her şartta o insanlar kurtarılırdı. Hani 10 dakikalık bir süre olsa çare bulunamadı derdiniz. Ama saatlerce beklediler, dondular." şeklinde konuştu.

"CHP DİNDAR İNSANDAN YANADIR"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin emekten ve üretimden yana olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Cumhuriyet Halk Partisi emekten, üretimden, demokrasiden yanadır. Cumhuriyet Halk Partisi mazlumdan, mütedeyyin, dindar insandan yanadır. Cumhuriyet Halk Partisi insandan yanadır, insanı seviyor. Yeni Cumhuriyet Halk Partisi diyorum. Sanayicimiz üretecek, çiftçimiz üretecek. Esnafımız çalışacak, sabah siftahını yapacak. Huzur içinde bir Türkiye istiyoruz. Kavga etmeyen kendi içinde barışık bir Türkiye istiyoruz. Eğer biz Cumhuriyeti kavga etmek için kurduysak, kavga edelim. Ama Cumhuriyeti bu ülkede huzur için kurduk, iş için kurduk, emek için kurduk."

Kaynak: Diyarbakır Söz