Görüş Bildir

Kılıçdaroğlu: Baraj düşerse parti kapatılmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu AKP'nin parti kapatmayı zorlaştıran teklifine destek vermeyeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, yüzde 10 seçim barajı kalkarsa parti kapatmaların ortadan kalkacağını savundu.

Kılıçdaroğlu: Baraj düşerse parti kapatılmaz

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle görüşmek için Elazığ'daydı. Kılıçdaroğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. AKP'nin parti kapatmaları zorlaştıran Anayasa değişiklik teklifine destek vermeme nedenlerini anlatan Kılıçdaroğlu "'Temelli kapatılır' ile 'kapatılır' arasında fark yok" dedi.

>Baraj düşerse parti kapatılmaz

>Kılıçdaroğlu AKP'nin teklifinde sadece bir ara unsur olarak Meclis'in devreye sokulduğunu söyledi, "Parti kapatma engelenmiyor, aslında bu değişiklik hiç verilmedi" dedi. Kılıçdaroğlu, parti kapatmayı engellemenin yolunun yüzde 10'luk seçim barajını düşürmek olduğunu savundu:

>"Siyasi partilerin vazgeçilmez unsur olduğunu düşünüyorsanız yüzde 10 barajını kaldıracaksınız, bu olduğu sürece sağlıklı bir demokrasi olmaz. Vatandaş seçim yapamıyor ve milli irade hırsızlığı oluyor. Kaldıracaksınız, yüzde 1 oy alan bile 1 milletvekili sokacaktır Meclis'e. Bu olursa hemen değiştirelim, açık çek veriyorum o zaman 'siyasi partiler kapatılsın mı' tartışması tümüyle bitmiş olacaktır."

>Seçim beyannamesinin ipuçları

>Kılıçdaroğlu partisinin seçim beyannamesinin ipuçlarını da verdi. "Yeni bir Türkiye inşa edeceğiz, Ortadoğu'ya barış getireceğiz" diyen CHP lideri dış politikalarının barış eksenli olacağını, AB sürecinin yeniden inşa edileceğini belirtti. Kılıçdaroğlu "4 yıllık iktidarın ardından görecekler ki 12 yıllık hasar telafi edilmiş olacak" dedi:

>"CHP iktidarında üç ay içinde siyasi ahlâk yasasını getireceğiz, siyasetçinin hesap vereceği bir süreci başlatacağız, birinci sınıf demokrasi olacak, Siyasi Partiler Yasası'nı değiştereceğiz. Milletvekilinin geleceği, parti liderinin iki dudağı arasında olmayacak, yasama organı yürütmenin arka bahçesi olmayacak. 4 yıl sonunda görecekler ki 12 yıllık hasar telafi edilmiş, geleceğe güvenle bakan bir Türkiye olacak."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi