Görüş Bildir

Kılıçdaroğlu: Canlı bombalar o listede var mıydı yok muydu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Tren Garı Meydanı'ndaki patlamada güvenlik açığı olduğunu vurgulayıp, "Bugün yaşananların nedeninin yüzde 99.9'u Ortadoğu bataklığı IŞİD'i telaffuz etmeye korkuyorlar. Güvenlik açığı bal gibi var yoktur dediğiniz andan itibaren o koltukta oturamazsınız. Adalet Bakanı'nın görevi bırakması lazım birinci neden yüz ifadesi. MİT içinde bir grup görevini yapmıyor sadece iktidar partisine hizmet ediyor” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Canlı bombalar o listede var mıydı yok muydu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk ve Kanal D ortak yanınında 'Liderler Özel' programında Gazeteci Hande Fırat'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Ankara Tren Garı Meydanı'ndaki patlamaya ilişkin Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "İstanbul'da açılışlarımız ziyaretlerimiz olacaktı. Okan bey aradı. Ankara Garı'nda patlama olduğunu yaralıların olabileceğini söyledi. Diyarbakır'daki patlama benzeri gibi çok fazla sorun yaratmayan bel ki de birkaç yaralı ile sona erebilecek bir patlama diye düşündüm. Arkasından bir telefon daha geldi. Çok sayıda ölünün olabileceği söylendi. Ürktük tabi. Televizyonu ailece ürkerek izledik. Ölü sayısının arttığını öğrendim. Bireysel olarak sizi veya beni değil Türkiye'yi derinden yaralayan bir olay. Birden fazla soruyu kendimize sormamız gerekiyor. Neden Türkiye? Neden barış isteyenler Cumhuriyet hedef alınıyor. Kim bunların sorumlusu? Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden 9 yaşındaki Veysel'in okulunda düzenlenen anma törenini izlediğimde torunumu düşündüm. Evlat acısı çok zor. Saldırı sonrası yaptığım konuşma hayatımdaki en zor konuşmalardan biriydi. Bir baba ağlamayacağım dedi. Bomba atanları sevindirmeyeceğim, dik duracağım diyordu. Bütün annelere seslenmek istiyorum. Bu acıyı bu annelere yaşatanlara lanet olsun. Ölen çocuklar hepimizin çocuğu. Bütün annelere seslenmek istiyorum bu acıyı sonlandırmak sizin elinizde. Bu kararlılığınızı sürdürün."

IŞİD'E BUNLAR YARAMAZ ÇOCUKLAR DİYENLERİ DE BİLİYORUZ

Olanların büyük bir kısmının yönetim boşluğundan kaynaklandığı söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "IŞİD ise neden telaffuz edemiyoruz. Soruşturma elbette gizli olacak. Yargı sürecinde gizlilik kararı konuyor neden? IŞİD'in nasıl katlettiğini biliyoruz. Onlara bunlar yaramaz çocuklar diyenleri de biliyoruz. Korkmuyoruz. Korkarsak, terörün amaçlarına hizmet etmiş oluruz. Türkiye güçlü bir ülke bir yönetim boşluğu var. Bütün bu olanların büyük bir kısmı yönetim boşluğundan oluyor" dedi.

ANKARA'DAKİ PATLAMADA ASIL SORUMLU HÜKÜMETTİR

'Ankara'daki patlamada görevini kim yapmadı?' sorusu üzerine, Kılıçdaroğlu, "Asıl sorumlu hükümettir. Türkiye'yi yöneten hükümettir. Sorumlu bürokrat diyemezsiniz. Bürokratı atayan o kişi. Yönetme gücü olanı bırakıp tayin ettiği kişiye neden böyle oldu derseniz olmaz. Sorumlu bakandır. İçişleri Bakanı'dır. Adalet Bakanı'dır görevini bırakması lazım" açıklamasında bulundu.

ADALET BAKANI'NIN GÖREVİ BIRAKMASI LAZIM

Adalet Bakanının görevi bırakmasını isteyen Kılıçdaroğlu, "Adalet Bakanı'nın görevi bırakması lazım. Birinci neden yüz ifadesi. 97 kişi hayatını kaybetmiş gülerek niye istifa edeyim gibi cümleler kuruyor. İnsanda bir vicdan vardır. 97 kişi ya" diye konuştu.

GÜVENLİK AÇIĞI YOKTUR DEDİĞİNİZ ANDAN İTİBAREN O KOLTUKTA OTURAMAZSINIZ

2 canlı bombanın 21 kişilik listede olup olmadığını soran Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Güvenlik açığı yoktur dediğiniz andan itibaren o koltukta oturamazsınız. Güvenlik açığı bal gibi var. Yoksa 97 kişi nasıl öldü? Sayın Başbakan'a, adalet ve içişleri bakanın görevlerinde ayrılmaları gerektiğini ayrılmıyorlarsa azledilmeleri gerektiğini söyledim. Siyaset sorumluluğu dedim. Bu işin siyasi sorumlusu kim? Onu bulmadan asıl sorumluyu bulamazsınız? Sayın Davutoğlu'na sormak isterim o 2 canlı bomba o listede var mıydı, yok muydu? Bunun yanıtını merak ediyorum. Varsa daha büyük bir felaket var. Canlı bomba ile ilgili gömleklerin bulunduğunu söyledi sayın Başbakan. Kendisi açıkladığı için artık biz de bu bilgiyi paylaşıyoruz. Sorumluluk sahibi olanlar gerekçe üretemez. Ahmet Şık'ın kitabı basılmadan yasak kararı çıkardınız."

IŞİD'İ TELAFFUZ ETMEYE KORKUYORLAR

IŞİD'i telaffuz etmeye korkuyorlar diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Ortadoğu bir bataklık dedim. Giren çıkamaz dedim. Bugün yaşananların nedeni yüzde 99.9'u bu. IŞİD'in karargahı nerede? Ortadoğu'da. Suruç'ta, Reyhanlı'da, Ankara'nın göbeğinde eylem yapıyor. IŞİD'i telaffuz etmeye korkuyorlar. Ya yeni eylemler yaparlarsa diye. Türkiye güçlü devlet ama" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi