Görüş Bildir

Kılıçdaroğlu, gazetecilerle akşam yemeğinde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyap Erdoğan'la ilk görüşmesinde gazetecilerin yıpranma hakkının geri verilmesini gündeme getireceğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu, gazetecilerle akşam yemeğinde

Kılıçdaroğlu, bir restoranda gazetecilerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, gazetecilere, CHP'yi takip ederken yaşadıkları sorunları sordu. Gazeteciler Kılıçdaroğlu'na bu konuda yaşadıkları sorunları aktardı.

YIPRANMA HAKKI

Gazetecilerin yıpranma hakkı konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, söz konusu hakkı her zaman savunduklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, ''Bizim gönlümüzden geçen gazetecilere yıpranma hakkının verilmesi. Yıpranma hakkı mutlaka verilecektir, neden? Çünkü sizin çalışma koşullarınızı görmemek için aslında kör olmak gerekli'' dedi.

CHP olarak bu konuda ellerinden gelen gayreti göstereceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, ''Bizim bu konuda önerimiz var. AKP Grubu da aslında bunu istiyor. Ama istemeyen bir kişi var. Onun ikna edilmesi lazım. Ama ben size şu sözü verebilirim; hangi koşullarda olursa olsun, Başbakan'la ilk karşılaştığımızda onu sorabilirim. 'Gelin hep beraber gazetecilerin yıpranma hakkını iade edelim' diye söyleyebilirim'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Gazeteci Cüneyt Ünal'ın kurtarılması sırasında meslektaşlarının tutumundan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kılıçdaroğlu, ''Medya bu olayı insani bir şekilde verdi, bundan son derece mutluyum'' dedi.

Uluslararası Basın Enstitüsü heyeti ile akşam saatlerinde TBMM'de görüştüğünü anımsatan Kılıçdaroğlu, heyete Türkiye'de basının yaşadığı baskıyı aktardığını vurguladı.

Kılıçdaroğlu, ''Onlara şunu söyledim: 'Türkiye'de medyanın gördüğü baskıyı yurt dışında çok rahat anlatıyoruz ama asıl sıkıntımız içerde. Yurt içinde bunu anlatamıyoruz' dedim. Türkiye'de basının en fazla baskı gördüğü dönemi yaşıyoruz'' dedi.

Her yargı paketinden sonra tutuklu gazeteci sayısının arttığını savunan Kılıçdaroğlu, ''Dördüncü Yargı Paketi'nden benim endişem, tutuklu gazeteci sayısının artması'' ifadesini kullandı.

Yakında cezaevleriyle ilgili yeni bir rapor hazırlayacaklarını bildiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerden bu rapora ilgi göstermelerini istedi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi