‘Kılıçdaroğlu gerçeklerden ve değişimden korkuyor’

Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen CHP Gençlik Kolları üyeleri, İstanbul İl Başkanlığı önünde değişim talebini dile getirdi, şartlarını sıraladı.

‘Kılıçdaroğlu gerçeklerden ve değişimden korkuyor’

Cumhuriyet Halk Partisi’nde seçim sonrası başlayan değişim talebine bir ses de gençlik kollarından yükseldi. Çeşitli şehirlerden partili gençler değişim talebiyle CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya katılanlar, 'Gençlik gelecek gelecek özgürleşecek' şeklinde slogan atarak, 'Cumhuriyetin kurucu ayarlarına dönelim', 'Koltuk sevdasının bu partide yeri yoktur' ve 'CHP'de değişim Türkiye'de değişim' yazılı dövizler taşıdı.

CHP GENÇLİK ÖRGÜTLERİ DEĞİŞİM İÇİN SOKAKTA

Grup adına açıklamayı CHP Uşak Gençlik Kolları Başkanı Turan Özsoy yaptı. Özsoy'un okuduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi: Değişimle bir kişiyi, bir ismi işaret etmiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin yıllardır süregelen yapısal problemlerine çözüm olacak program değişikliği ve kadro değişikliğine işaret ediyoruz. Bugün emeğin, sevginin, kavganın şehri İstanbul’dan kıvılcımı ateşliyoruz. 24 Haziran, Türkiye’nin kırılma seçimiydi. Bizler üretmek, barış içinde yaşamak isteyenleriz. Bizler seçimden mağlup ayrıldık. Böyle olunca da bizler Türkiye’nin değişim umudu ana muhalefet partisinde mutlak suretle bir değişimin kaçınılmazlığına dikkat çekiyoruz.

Parti teşkilatından gençler ve kadınların tercih edilmemesinin başarısızlığa neden olduğunun belirtildiği açıklamanın devamında “Partimizin Genel Başkanı parti listeleri açıklandığında 'umutlanmayın, listede gençler ve kadınlar yok' dedi. Sayın Genel Başkan siz gerçeklerden değişimden korkuyorsunuz. Siz 'gençler yok' dedikçe, Sayın İnce ısrarla 'gençler var' dedi" ifadelerine yer verildi.

İnce’nin seçim süreci ve sonrasında gençlerle buluşmalarının hatırlatıldığı açıklamada, “Değişimle bir ismi işaret etmiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin yıllardır süregelen yapısal problemlerine çözüm olacak kadro ve program değişikliğine işaret ediyoruz” denildi.

Çeşitli şehirlerden biraraya gelen CHP’li gençler, alternatif iktidar için 6 maddelik program açıkladı.

CHP GENÇLİK KOLLARI'NIN 6 MADDELİK PROGRAMI

1  Tüzük ve program kurultayı yapılarak program daraltılmalı, tüzük demokratikleştirilmeli,

2  Mahallelerden başlayan iletişim ağı kurulup, yerel güçlendirilmeli,

3  Kürt sorununda net bir barış ve çözüm programı sunulmalı,

4  Mütedeyyinlerle olan bağ popülist isimlerle değil, ezen ve ezilen ekseninde kurulmalı.

5  AKP’nin eğitim politikaları durdurulmalı,

6  Enis Berberoğlu ve Eren Erdem nezdinde tüm siyasi tutsakların vebali CHP üzerindedir. Tüm siyasi tutsakların özgürlüğü için politik hat belirlenmelidir.

Kaynak: Diyarbakır Söz