Görüş Bildir

Kılıçdaroğlu ilk mitingini Mersin’de yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimleri kapsamında ilk mitingini Mersin’de yaptı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, ilk mitingini Mersin’de yaptı. Partisinin Tevfik Sırrı Gür Stadı yanında düzenlediği ‘Demokrasi Mitingi’ne bir saat gecikmeli gelen Kılıçdaroğlu, konuşmasını da kısa tuttu.

Kılıçdaroğlu ilk mitingini Mersin’de yaptı

Platforma kendisini izlemeye gelenleri alkışlayarak çıkan Kılıçdaroğlu, isim vermeden AK Parti iktidarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. 1 Kasım’dan sonra Türkiye’nin çok daya iyi olacağını, çok daha güzel ve görkemli bir Türkiye’yi hep beraber inşa edeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, 7 Haziran’da bir seçim yapıldığını, vatandaşların sandığa giderek oylarını kullandıklarını ve sandıktan milli irade çıktığını söyledi. “Milli irade başımızın üstüne dedik” diyen Kılıçdaroğlu, “Vatandaş diyor ki bir araya gelin, koalisyon kurun. Vatandaş diyor ki siyasette gerginliği bitirin, her şeye ‘hayır’ demeyin, oturun adam gibi uzlaşın. 78 milyon vatandaşımız söylüyor. Bunu en iyi kim yaptı? Bütün samimiyetimle söylüyorum, milli iradeyi en iyi okuyan parti Cumhuriyet Halk Partisi” dedi.

“SORUNLARIMIZI KENDİ İNSANIMIZLA ÇÖZECEĞİZ”

CHP’nin ‘Önce Türkiye, önce bizim insanımız, bizim işsizimiz. Biz sorunlarımızı kendi insanımızla çözeceğiz’ dediğini aktaran Kılıçdaroğlu, Mersinlilerden her yerde “7 Haziran’dan bu yana ne değişti? Niye biz seçime gidiyoruz, hangi gerekçeyle gidiyoruz, ne oldu da seçime gidiyoruz?” diye sormalarını istedi. Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimleri öncesinde emekliye iki maaş ikramiye vereceklerini söylediğini, kendisine ‘kaynak nerede’ dediklerini dile getirerek, “Ne oldu da yine seçime gittik? Bu seçim için harcanan para nereden geliyor? Bu maliyet kaynak değil mi?” diye konuştu.

“BİRİLERİ BEN BAŞKAN OLACAĞIM DEDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren Kılıçdaroğlu, “Birileri meydan meydan gezdi, ‘Bana 400 milletvekili verin’ dedi, ‘Ben başkan olacağım’ dedi. Millet de Cumhurbaşkanına dedi ki, ‘Vermiyorum, ‘sana 400 vekil vermeyeceğim, çek git kardeşim’ dedi. O, bize ‘400 vekil vermezseniz olacakları görürsünüz’ dedi” diye konuştu.

“7 HAZİRAN’DAN SONRA HUZUR NEDEN BOZULDU?”

7 Haziran seçimlerinden sonra terörün hortladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “7 Haziran’a kadar bir şey yoktu da, terör nasıl 7 Haziran’dan sonra hortladı? Niçin huzur bozuldu? Nedenini ve sebep olanı ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz. Vatandaşa diyor ki, ‘Ya bana oy vereceksin ya da ben senin sözünü dinlemeyeceğim, senin iradeni dinlemeyeceğim. Benim iradem asıl olan geçerlidir’ diyor. Gün artık A partisi, B partisi olma dönemini aşmıştır. Türkiye’nin sorunlarını en iyi hangi parti biliyor, hangi parti dile getiriyor? Elinizi vicdanınıza koyun. Gittiğiniz her yerde şunu söyleyin, ‘Acıyı gözyaşını bitirecek tek parti CHP'dir. Bu ülkeye barışı getirecek olan tek parti CHP'dir'. Çünkü CHP’nin genlerinde Kuva-i Milliye vardır. Bütün insanları kucaklıyoruz. Biz önce Türkiye diyoruz, birlik diyoruz, kardeşlik diyoruz. Çünkü biz CHP’yiz.”

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi