Kılıçdaroğlu şehit evine taziye ziyaretinde bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''İstiyoruz ki bu güzel ve cennet ülkede hepimiz barış ve huzur içinde yaşayalım. Kan dökülmesin'' dedi.

Kılıçdaroğlu şehit evine taziye ziyaretinde bulundu

Kılıçdaroğlu, geçen hafta Bingöl'ün Genç ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Er Sinan Şen'in Kemerburgaz Mimarsinan Mahallesi'ndeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Burada baba Recai Şen'e baş sağlığı dileğinde bulunan Kılıçdaroğlu, daha sonra evin içerisine geçerek, anne Maviş Şen'e de baş sağlığı diledi.

Ardından evin bahçesinde gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, aileye baş sağlığı dilemek amacıyla böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini, onların acılarını paylaştıklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''Ama sonuçta ateş düştüğü yeri yakıyor. Ne kadar acılarını paylaşsak da asıl acıyı anne baba çekiyor. Özellikle anne çok üzgün. Annenin söylediği bir söz vardı. 'İnşallah bu son olur, başka çocuklar ölmesin. Tek bayrak altında huzur içinde yaşayalım' temennisinde bulundu. Bizde aynı dileğe yürekten katılıyoruz. Baba ve annenin acılarını paylaşıyoruz. Kardeşlerin acılarını paylaşıyoruz. İstiyoruz ki bu güzel ve cennet ülkede hepimiz barış ve huzur içinde yaşayalım. Kan dökülmesin. Huzur bu ülkenin güvencesi olsun.''

Şehit babası Recai Şen de, bu olayların son bulması gerektiğini, çünkü gençlerin çok zor yetiştiğini kaydetti. Şen, ''Artık bu son olsun. Biz çocuğumuzla gurur duyuyoruz. Her zaman dik duracağız ve ayaktayız'' dedi.

Bir gazetecinin, ''1 Mayıs'ta nerede bulunacaksınız?'' sorusuna Kılıçdaroğlu, böyle bir ortamda siyaset konuşmanın çok şık düşmeyeceğini bu konunun daha sonra konuşulabileceğini söyledi.

Bir gazetecinin, ''Devlet erkanından size baş sağlığı dileğinde bulunmak için arayanlar oldu mu?'' sorusunu şehit babası Recai Şen, ''Arayanlar oldu. Taziyelerini sundular. Gerçekten büyük ilgi gösterdiler. Allah onlardan razı olsun. Sayın başkanımız bizzat geldi, ilgilendi. Allah ondan da razı olsun'' şeklinde yanıtladı.

Ziyaretin sonunda Recai Şen, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu aracına kadar uğurlayarak, ziyareti için teşekkür etti.

Bu arada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarıyla Meridien Otel'de kahvaltı yaptı. Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanları ve ilçe belediye başkanlarıyla da bir araya geldi. Her iki görüşme de basına kapalı olarak gerçekleşti.

Kaynak: Diyarbakır Söz