Görüş Bildir

Kılıçdaroğlu: Türkiye açık cezaevine dönüşmüş durumda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bir açık cezaevine dönüşmüş durumda olduğunu dile getirdi.

Kılıçdaroğlu: Türkiye açık cezaevine dönüşmüş durumda

 Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İzmir İl Örgütü’nün düzenlediği akşam yemeğine katıldı. Balçova Termal Otel'de düzenlenen yemek saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı. Yemekte, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 14 aylık icraatlarının anlatıldığı sunum gerçekleştirildi. Kılıçdaroğlu, her CHP'linin temel görevinin kendisi dışında en az 5-6 kişiye ulaşarak partiyi ve parti projelerini anlatmak olduğunu ifade etti.

CHP lideri; “Hepinizin görevi proje yapmak. 42 proje yaptık. Bunları halka anlatacağız. Okunmuş çizilmiş projeleri halka anlatmak hepimizin görevidir." dedi. Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Aydınlar hapiste, hocalar, milletvekilleri hapiste. Türkiye açık cezaevine dönüşmüş durumda. Bedel ödemekten kaçmayacağız. CHP, Cumhuriyet ve demokrasi için bedel ödemeye hazırdır. Yönetimde olanların 12 Eylül faşizminden bir farkı var. Onların apoletleri vardı, bunların yok. Halka ihanet ediyorlar. Medya üzerinde baskıları var. Baskı kim yaparsa yapsın. CHP’nin direnme özgürlüğünü kimse alamaz." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: "AK Parti’nin getirdiği yasalar kendi ceplerini düşünen yasalar. Eğitimle ilgili 20 milyar dolarlık yolsuzluğa kılıf hazırladılar. Bunu çok iyi anlatmalıyız. 2030 yılına kadar Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yaptığı tüm ihaleler kamu ihale yasasından çıkarıldı. Yolsuzluğun meşrulaştığı bir yasa teklifinde Kur'an-ı Kerim’in ne işi var. Bunları halka anlatıp sahte Müslüman olduklarını göstermeliyiz. Biz hiçbir yerde din eğitimine karşı olmadık. Bunu belirleyecek olan uzmanlardır. 6 aylık milletvekili gidip tasarı yapıyor. Bunları halka anlatıp halka gideceğiz. Dinine bakmadan inancına bakmadan ayrım yapmayacağız. İnsan için çalışacağız.”

Kadınlara seçme ve seçilme hakkının CHP döneminde Mustafa Kemal Atatürk döneminde verildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu; “Hiçbir siyasal partinin yapamadığını yaptık. Atatürk kadınlara seçme seçilme hakkı verdi. Biz şimdi cinsiyet kotasını yüzde 33’e çıkardık” derken mikrofonun sesi kesildi. Bunun üzerine “Dedim acaba bunun sesini erkekler mi kesti” şeklinde espri yapan Kılıçdaroğlu "Kadınların yaptığı tüm mücadelelerde Kemal Kılıçdaroğlu olarak hep yanınızda olacağım” diyerek sözlerine son verdi.

Yemeğin ardından beraberindekilerle otelden ayrılan Kılıçdaroğlu, hava yoluyla Antalya'ya hareket etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi