Görüş Bildir

Kılıçdaroğlu'dan Cumhurbaşkanı'na: 4+4+4'ü özenle incele

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eğitim sisteminin parçalanmaya tahammülü olmadığı söyleyerek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sorumluluklarına uygun olarak eğitimle ilgili düzenlemeyi özenle incelemesi çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu'dan Cumhurbaşkanı'na: 4+4+4'ü özenle incele

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi’ne giderek Belediye Başkanı Yaşar ve Belediye Meclisi üyeleriyle kahvaltı etti. Burada TBMM’de kabul edilen ve Çankaya Köşkü’ne gönderilen eğitimde 4+4+4 modelini getiren kanun ile ilgili soruyu cevaplayan Kılıçdaroğlu, "4+4+4 sistemi Türk eğitimini parçalayan ve çocuklarımızın geleceği açısından olumlu olmayan bir projedir." dedi.

        Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Bu ülkeyi yöneten herkesin sorumluluğu var. Bulundukları mevkiye göre bu sorumluluklar ağırlaşarak devam eder. Sayın Cumhurbaşkanı da eğitim yasasıyla ilgili olarak Eğitim Fakültesi Dekanlarını, eğitimle ilgili sivil toplum örgütlerinin yöneticilerini, eğitimcileri çağırıp görüş alabilir. Eğitim sisteminin parçalanmaya tahammülü yoktur. Eğer sistem parçalanırsa eğitimi parçalamış oluruz biz. O açıdan Sayın Cumhurbaşkanının 8 yıllık kesintisiz eğitimden ne tür bir zarar gördü bu halk, ne tür zarar gördü öğrencilerimiz ki 4+4+4’e geçiyoruz. Bunun yanıtını önce öğrenmek zorundadır. Ve olaya böyle bakmak durumundadır. 4+4+4 sistemi Türk eğitimini parçalayan ve çocuklarımızın geleceği açısından olumlu olmayan bir projedir. Bunu herkes kabul ediyor. Herkes böyle biliyor. Hatta Milli Eğitim Bakanı bile bunu kabul ediyor. Bir televizyon programında bunu da ifade ettim. Bakınız, 9 yaşındaki bir çocuğa mesleği seç diyemezsiniz. Eğer ona mesleğini seçme konusunda o yaşta bir zorunluluk getirirseniz onun hayatını karartırsınız. Belki ilerde farklı bir meslek seçecektir. O nedenle 8 yıllık kesintisiz eğitimin üstüne yeni ilave yapılabilir. O da zorunlu hale getirilebilir. Burada herhangi bir sorunumuz yok. Altyapıda müsait değil. 5 yaşındaki bir çocuğu nasıl zorunlu eğitim kapsamında birinci sınıfa alacaksınız? Hangi anne 5 yaşındaki çocuğunu ilköğretime gönderecek? Onun altyapısı nerede? O çocukları eğitecek öğretmen bile yok yeteri kadar Türkiye’de. O nedenle çok sorunlu bir alan. Önümüzdeki süreçte göreceksiniz ne kadar büyük sorunlar yarattığını. Umuyorum Sayın Cumhurbaşkanı bu süreci dikkate alır ve değerlendirir."

        Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın partiden istifa edeceği iddiasıyla ilgili soruya da Kılıçdaroğlu şöyle cevap verdi: "Herhangi bir sorun yok arkadaşlar. Bir sorun yok. Örgütümüz de, belediye başkanımız da, belediye meclis üyelerimiz de çalışıyorlar. İşbirliği içinde götürecekler. Bizim bütün amacımız şu; yerel yönetimlerde sosyal demokrat anlayışla, yenilik getirerek Türkiye’ye örnek projeler sunmak ve bunları uygulamaya koymaktır. Yenimahalle belediye başkanımız konut alanından, sosyal alanlarda pek çok projeye imza atmış başarılı bir belediye başkanımız. Kendisini zaten daha öncede yürekten kutlamıştım yaptığı güzel projeler dolayısıyla. Yeni projeleri var. Onları da önümüzdeki süreç içinde zaten uygulamaya koyacak."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi