Kılıçdaroğlu'ndan şok iddia!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddiasına göre, Türkiye'de de Amerikan Savunma Bakanlığı'nın projesi olan PRISM benzeri bir program istihbarat tarafından kullanılarak 77 milyon insanın fişlendiğini iddia etti.

Kılıçdaroğlu'ndan şok iddia!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında 77 milyon vatandaşın fişlendiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu, “Elimde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir iddianamesi var ve mağdur da Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi. Savcı ne diyor? “emniyet genel müdürlüğü istihbarat daire başkanlığının, ülke genelinde yani Türkiye’de herkese ait istihbarat bilgilerini sanal ortamda detaylı veri analizi (deva1 ve 2) programı ile topladığı, program içerisinde ülkedeki herkese ait istihbari kişisel bilgilerin bulunduğu” Yani bunu birisi bana anlatsa böyle saçma şey olur mu deriz. Biz fişlendiğimizi biliyorduk da 77 milyon neden fişleniyor. Hadi biz siyasetçiyiz, yahu taksi şoförünü niye fişliyorsun sen? 77 milyon insanı fişliyorlar” şeklinde konuştu.

Türkiye’de 77 milyon insanın fişlenip fişlenmediğini gazetecilerin Başbakan Davutoğlu’na soramadıklarını belirten Kılıçdaroğlu, ”Davutoğlu’na adam gibi soru soracak gazeteciler istiyoruz. Bize her türlü soruyu sorarlar, Davutoğlu’na, Erdoğan’a gelince ‘soru sormayalım.” açıklamasında bulundu.

Başbakan Davutoğlu’na seslenen Kılıçdaroğlu, “Şimdi çık şu sorunun cevabını ver, 77 milyon yurttaşın özel bilgilerini sen ne yapacaksın. Benim özel hayatımı merak ediyorsan gel ben sana anlatıyım. O bilgiler hangi gerekçe ile tutuluyorlar” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz