Kimseler Bize Akıl Vermesin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin operasyonunun kısa sürede bitirileceğini belirterek "Afrin'e bakıyorum YPG, PKK terör örgütünün şu anda nasıl kaçtıklarını görüyorum. Onlar kaçacak mehmetçiğim, bizler hep birlikte kovalayacağız. Şimdi kara harekatı devam ediyor durmak yok" dedi.

Kimseler Bize Akıl Vermesin

KCK ve HDP'nin çağrısına da çok sert tepki gösteren Erdoğan, "Ey HDP-PKK-KCK şu anda her yerde takip ediliyorsunuz. Nasıl dağdakileri ininden çıkardıysak sizlere de asla o meydanları  bırakmayız. Sakın ha bu çağrıya uyup da meydanlara çıkma yanlışına düşenler olursa bedelini çok ağır öderler bunu da böyle söylüyorum" ifadesini kullandı.

ABD'ye de meydan okuyan Erdoğan, "Sadece uzaktan atıp tutarak, 'Bizim arkamızda Amerika var, bize silahları gönderiyor' diyerek, Türkiye'yle, Türk milletiyle baş edemezsiniz, bunu böyle bilesiniz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan  Tofaş Kapalı Spor Salonu'ndaki Kadın Kolları Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, kongre öncesi salonun dışında toplanan binlerce kişiye seslendi.  Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı harekatı ile ilgili  önemli bilgiler veren Erdoğan, sokak çağrısı yapan HDP'ye de rest çekti. Daha sonra salona geçen  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongrede konuştu.

"Çok kısa sürede  Afrin harekatını tamamlayacağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle: "Afrin'e  bakıyorum PYD, PKK terör örgütünün şu anda nasıl kaçtıklarını görüyorum. Onlar kaçacak mehmetçiğim, bizler hep birlikte kovalayacağız. Şimdi kara harekatı devam ediyor durmak yok. İnançla, kararlılıkla yola devam edeceğiz. Geri adım atmayacağız. Şu anda havada, karada, cephede Mehmetçiğimizi, Özgür Suriye Ordusunu  dualarınızla yalnız bırakmayın. İnşallah çok kısa sürede bu operasyonu tamamlayacağız.

AFRİN'İ GERÇEK SAHİPLERİNE TESLİM EDECEĞİZ

Ne oldu Cerablus'ta, El Bab'da, Rai'de? Dedik ki bize yanlış yapmayın. Obama'ya söylediğim zaman bizim bir zeytinlik projemiz vardı. Beklediğimiz cevabı alamadık. 5 bin tıra yakın silahın yanında, 2 bin civarında uçakla gelen silah ve mühimmat var. Bütün bunlarla birlikte terör örgütü desteklendi. Bir kısmı Afrin'e yerleştirildiler. Biz durduk, durduk, durduk, bir gece ansızın vurduk. İşimiz çok, daha yapacağımız çok şey var. Dün akşam hava harekatı ile gereken adımlar atıldı, ardından kara harekatı başladı, şu anda da devam ediyor. Bütün mesele şu. Afrin yüzde 55'i ile Arapların, yüzde 35 sonradan yerleştirilmiş Kürtler var ve yüzde 6-7 Türkmenler var. Bütün mesele Afrin'i gerçek sahiplerine teslim etmek.  Hedefimiz topraklarımızdaki 3,5 milyon Suriyeliyi kendi topraklarına göndermek.

'NEREDE OLURSANIZ OLUN TAKİP EDİLİYORSUNUZ'

Kara harekatı devam ediyor, durmak yok. Zira şimdi de bugün bazı  haberler aldım. KCK ve HDP sokağa çağırıyor ve şu anda Diyarbakır'da kongre  yapıyorlar, kimseyi bulamamışlar. Ama bak şunu söylüyorum, şu anda adım adım  takip ediliyorsunuz. Ey HDP, ey KCK, ey PKK nerede meydana çıkarsanız biliniz ki  güvenlik güçlerimiz sizin boynunuzdadır. Biz yerli ve milli bir duruşla, şu anda ülkemizin sınırlarına  saldıranlara karşı bir operasyon yapacağız, siz bizi içeriden vuracaksınız öyle  mi? Nasıl dağdakileri ininden çıkardıysak sizlere de asla o meydanları  bırakmayız.

Sakın ha bu çağrıya uyup da meydanlara çıkma yanlışına düşenler  olursa bedelini çok ağır öderler bunu da böyle söylüyorum. Zira bu, bir milli  mücadeledir. Bu milli mücadelede karşımıza kim çıkarsa çıksın ezer geçeriz, bu  böyle bilinsin. Taviz yok, en ufak bir esneklik yok.

ARKAMIZDA AMERİKA VAR DİYENLER...

Ülkemizde bunları hiçbir tanesi kalmayıncaya dek işini bitireceğiz. Suriye tarafından gelmek isteyenler de bunun bedelini çok ağır öderler. Emin olun, bunlar şu operasyonlardan sonra bir daha karşımıza çıkacak cesareti de bulamayacaklar. Sadece uzaktan atıp tutarak, 'bizim arkamızda Amerika var' , diyerek siz Türkiye ile baş edemezsiniz.

BİZE KİMSE AKIL VERMESİN

Göreve geldiğimizde 3 bin 500 dolar olan kişi  başına düşen milli geliri 11 bin dolara çıkardık.36 milyar  dolar ihracatın 158 milyar doları geçti.

Türkiye IMF'ye 23,5 milyar dolar olan borcunu da  ödedik. Artık bizim IMF diye bir sorunumuz yok, o bitti.   Birileri Türkiye'nin ekonomisi iyi değil" diyor. Hadi git yat. Evelallah biz dimdik ayaktayız. Büyümede  dünyanın bir numarası olduk, yüzde 11 ile bir numara. Kimse bize akıl vermesin,  onlar akıllarını kendilerine saklasınlar. Biz kendimize yeteriz.

"KUZEY KIBRIS'TA PESPAYE GAZETE AHLAKSIZCA BAŞLIK ATMIŞ"

Kuzey Kıbrıs'ta bir pespaye gazete ahlaksızca başlık atmış. Ben KKTC'deki kardeşlerimi tavır almaya davet ediyorum. Türk ordusunun Kıbrıs'tan sonra yeni bir işgal yaptığını söylüyor. Bu ne ahlaksızlıktır, ne edepsizliktir. Ben Kuzey Kıbrıs'lı kardeşlerime sesleniyorum, bir cevabı vermeleri lazım.

FETÖ İLE MÜCADELE

Onun da bütün avanesi, yurt dışına kaçanlar, bunların hepsinin yaptıklarının bedeli var. Bu bedeli ödeyecekler. Kimse acıma duygusuna kapılmasın. Acırsak acınacak hale geliriz. Sıkıntı varsa araştırıyoruz, soruşturuyoruz.

TÜRKİYE ORALARDA OLMAK ZORUNDADIR BAY KEMAL

Türkiye'nin şurada, burada ne işi var diyenler, bu ülkenin gerçeklerinden bihaber olanlardır. Türkiye oralarda olmak zorundadır bay Kemal. Türkiye milli bekası için yılanın başını ezmek mecburiyetindedir bay Kemal. Gerekli gördüğümüz her yerde varlık göstereceğiz. Afrikalı çocuklar dua ediyorlar. FETÖ demek sadece Pensilvanya'daki şarlatan, ona tapan köle sürüsü demek değildir, PKK demek katiller sürüsü demek değildir, DEAŞ demek tek vasıfları sözde Müslüman olan bir güruh demek değildir. DHKP-C demek, teröristçilik oynayan bir grup demek değildir. Hepsi de , dökdükleri kanın yanında çok daha büyük bir piyonun oyunlarıdır.

Kaynak: Diyarbakır Söz