Görüş Bildir

Kritik görüşme sonrası ilk açıklama, yeniden görüşecekler!

Dün akşam koalisyon görüşmesi kapsamında bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşmesi 4 saat 20 dakika sürdü. Toplantı sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç açıklamalarda bulundu. Koç, görüşmenin olumlu geçtiğini ifade ederek; “İki Genel Başkan Perşembe veya Cuma günü tekrar bir araya gelecek” şeklinde konuştu.

Kritik görüşme sonrası ilk açıklama, yeniden görüşecekler!

Başbakan ve AK Parti genel başkanı Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçimden 63 gün sonra, Başbakanlık Konutu'nda bir araya geldi.

Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında gerçekleşen görüşme sona erdi. Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki görüşme, yaklaşık 4 saat 20 dakika sürdü. Toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç da katıldı.

"BİRÇOK KONUDA MUTABAKATA VARILDI"

Koalisyon görüşmeleri sonrası ilk açıklamayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç yapıyor. İşte Haluk Koç'un açıklamasından satır başları:

Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Tüm milletimize sabırlar diliyoruz.

5 ayrı toplantı tertip edildi. Burada her iki siyasi partinin temsilcileri kendi düşüncelerini ifade ettiler. Ülkemizin bugün karşı karşıya kaldığı sorunlar karşısında koalisyon kurup kuramayacakları konusunda irtibatta kaldılar.

Ülkenin menfaati göz önünde bulundurulduğundan birçok konuda mutabakata varıldığını söyleyebilirim.

"PERŞEMBE YA DA CUMA GÜNÜ YENİDEN GÖRÜŞECEKLER"

Sayın genel başkanlar ilk defa ön görüşmelerden çıkan sonuçlar üzerine düşüncelerini ifade ettiler. Bu düşüncelerini net ve samimi bir şekilde ifade ettiler. Sanıyorum bu hafta içerisinde Perşembe veya Cuma günü sayın genel başkanlşar yeniden bir araya gelecekler.

Yapıcı sonuç alıcı ve çok boyutlu sorunların çözüme katkı sağlayacak bir koalisyon amaçlıyoruz.

Kaynak: AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi