Görüş Bildir

Kürt kardeşlerimiz "evet" diyecekler!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Eyüp Belediyesi ve AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları tarafından Eyüp Kültür Merkezinde düzenlenen "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Genç STK Toplantısı"nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile önceki gün katıldığı Diyarbakır programına ilişkin izlenimlerini paylaştı.

Kürt kardeşlerimiz

Diyarbakır'a daha önce çok gittiğini ancak bu gidişlerinde kenti çok daha başka gördüklerini dile getiren Kurtulmuş, havaalanından meydana kadar vatandaşların Türk bayraklarıyla kendilerini sevgi ve saygıyla karşıladığını anlattı.

Terör örgütünün sözde liderlerinin, 23 Mart’tan itibaren dile getirdiği, "Eğer bu referandumda 'evet' çıkarsa bu PKK'nın sonu olur. Dolayısıyla Kürtler üzerine baskı kurun ve halkın 'hayır' demesini sağlayın." sözlerini aktaran Kurtulmuş, "Gördük ki Diyarbakır halkı, örgütün bu sözünü hiç kale almıyor, tam tersine Kürt kardeşlerimiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yüksek oranda 'evet' oyu vererek Türkiye'de anayasa değişikliğinin gerçekleşmesini sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

BÖLGEDEN EVET YÜKSELECEK

 Türkiye'nin uzun yıllardır çok yoğun bir siyasi gündemi yaşadığını, son 150 yılın her senesinde, siyaseten yeniden oluşların, dönemlerin olduğunu dile getiren Kurtulmuş, Türkiye’de ilk kez oy kullanacak gençlere de tavsiyelerde bulundu.      

Kendisinin de ilk oyunu 1982 anayasasının kabul edilip edilmemesiyle ilgili referandumda kullandığını dile getiren Kurtulmuş, "Size ne mutlu ki, ilk sefer referandumda oy kullanacaksınız. Sizin önünüze gelecek tercih ise bambaşka bir tercihtir. Siz eski Türkiye'yi tarihte bırakacak, yeni Türkiye'nin önünü açacak, Türkiye'yi prangalarından kurtaracak olan bir sisteme 'evet' diyerek Türkiye'nin yolunu açacaksınız. Biz, Türkiye'nin darbe ürünü bir anayasayla karşılaştığı referandumda ilk oyu kullanmıştık, siz de darbe ürünü olan bir anayasanın önemli maddelerini, sistemi ortaya koyan maddelerini kenara koyarak onları tarihe göndererek çok önemli bir referandumda inşallah rol alacaksınız." ifadelerine yer verdi.

VESAYETÇİ VE ÇATIŞMACI

Anayasa değişikliğinin Türkiye’ye neler getireceği konusunda değerlendirmede bulunan Kurtulmuş, 16 Nisan’da Türkiye'nin sırtındaki yükten kurtulacağını dile getirdi.

Eski sistemin temel hastalıklarının, yanlışlarının bulunduğunu ifade eden Kurtulmuş, bu yanlışlarla uzun yıllar yaşandığını, bu hastalıklarla Türkiye'nin hep meşgul olduğunu ifade etti.

Numan Kurtulmuş, "vesayetçi ve çatışmacı" yapının, mevcut sistemin temel hastalıklarından ilki olduğunu vurguladı.

Vesayetçi yapının Türkiye'deki uygulamalarına dikkati çeken Kurtulmuş, "Siyasi hayatımız boyunca bu vesayetçi yapıyla mücadele ettik. Maksat hasıl oldu; vesayetçi sistem, bu milletin vekillerine cumhurbaşkanı seçtirmeyen sistemdir. Bu vesayetçi sistemi, Allah'ın izniyle sırtımızdan indiriyoruz ve Türkiye olarak yolumuza devam ediyoruz. Sandıktan kim çıkarsa o olacaktır." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, Türkiye'nin önüne, anayasa değişikliğinin ardından iki sandığın geleceğini bunlardan bir tanesinde milletvekillerinin, bir diğerinde de ülkeyi kimin yöneteceğinin belirleneceğini, hükümetin başı olan cumhurbaşkanının seçileceğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi